Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 17. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omniva otsib uue logistikakeskuse ehitajat

Foto: Riini Saluri, Omniva personalijuht
Posti- ja logistikafirma otsib uuele Jüri lähedal asuma hakkava logistikakeskuse ehitajat. Kavandatav keskus võtab enda alla ligikaudu 13 000 ruutmeetrit ning saab olema Baltikumi kaasaegseim, teatas ettevõte. Ehitushanke võitja ülesandeks on Omniva logistikakeskuse ja sellega seotud välisvõrkude ning teede ehitamine Hanke eelteavituse avaldas Omniva möödunud nädalal ning hankemenetluse alguskuupäevaks on 1. august.

Omniva juhatuse liikme Ansi Arumeele sõnul on uue logistikakeskuse rajamine üks Omniva lähiaja suurimatest investeeringutest. “Aprilli lõpus allkirjastasime nii-öelda logistikakeskuse südame ehk sorteerimisliini hanke ning hetkel on käimas hoone projekteerimine. Koos kinnistu ning sorteerimistehnoloogia maksumusega investeerime uue logistikakeskuse rajamisse kokku ligikaudu 16 miljonit eurot,” selgitas Arumeel.

Arumeele sõnul otsitakse usaldusväärset ning kogemustega partnerit. “Hanke võitjal tuleb rajada logistikakeskus, mis on oma sisult, omadustelt ning töötingimustelt ainulaadne Baltikumis,” selgitas Arumeel.

Põhiosas on logistikakeskuse hoone ühekorruseline, kuid väiksemale kontoritiivale tuleb kaks korrust.  Tootmispoolel hakkab uues majas töötama umbes 200 ja kontoripoolel 75 inimest. Uude logistikakeskusse plaanib Omniva kolida 2018. aasta sügisel.

Omniva uus logistikakeskus tuleb Tallinna külje alla Rae valda, kus on hea logistiline asukoht ja võimalused edasiseks laienemiseks. Möödunud aastal soetas Omniva logistikakeskuse rajamiseks 70 000 ruutmeetrise krundi. Hoone võtab sellest enda alla 13 000 ruutmeetrit, seega ruumi jääb tulevikus ka laienemiseks.

Omniva kontserni põhitegevusala on posti-, logistika- ja infologistikateenuste osutamine ning e-arvete käitlemine. Lisaks emaettevõttele AS Eesti Post kuuluvad kontserni tütar- ja sidusettevõtted. SIA Omniva ja UAB Omniva LT põhitegevus on pakiautomaadi- ja kullerteenuse osutamine Läti ja Leedu turul. AS-i Maksekeskus tegevusala on makselahenduste pakkumine e-kaubandusega tegelevatele ettevõtetele Baltikumis. OÜ Post11 pakub rahvusvahelisi logistilisi terviklahendusi kaupade kättetoimetamiseks üle kogu maailma.

Kontserni keskmine töötajate arv üle Baltikumi oli 2016. aastal 2244 inimest ning 2016. aasta käive oli 95,8 miljonit eurot.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785