15 mai 2017
Uudised
Ainult tellijale

Elamute rajamisel tõuseb turvalisus üha enam fookusse

Foto: Julia-Maria Linna

Eestlaste õnnetunnet oma naabruskonnas mõjutab kõige enam turvalisus, mis pälvib ka elamuehituses järjest rohkem tähelepanu.

Kaheksas riigis korraldatud uuringust selgus, et tuhandest Eesti vastanust 85 protsendile oli kõige olulisem turvalisus ja 69 protsendile tervislike eluviiside harrastamise võimalus, teatas uuringu korraldaja rahvusvaheline elamuehituskontsern Bonava. Õnnelikkuse indeks on Bonava loodud naabruskonna õnnelikkuse mõõdik, mille abil saab mõõta ja võrrelda elanike rahulolu ja õnnelikkust oma elukeskkonnas. 100punktisel skaalal oli Eesti näitaja 65. Lätlaste vastav näitaja oli 72. Kõige õnnelikumalt tunnevad end oma kodus ja naabruskonnas aga rootslased 79 punktiga. “Õnnelikkuse taset võib pidada kõigis maades üsna kõrgeks, sest keskmine punktisumma õnneindeksis järgi on 72,” ütles 8000 vastajat hõlmanud uuringut tutvustanud Bonava Grupi kliendiuuringute juht Clara Westman. Uuringusse olid kaasatud Rootsi, Soome, Taani, Norra, Saksamaa, Peterburi, Eesti ja Läti. Merko Ehituse Eesti elamuehitusdivisjoni direktor Tiit Kuusik kommenteeris uuringu tulemusi, et turvalisus on kindlasti elukeskkonna puhul väga oluline, see hõlmab nii turvalist piirkonda kui vahetut majaümbrust.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785