Näitus tutvustab euroraha eest ehitatud objekte

Euroopa päeva puhul avati ERMis Eesti Arhitektide Liidu kuraatornäitus „Kuhu kadus euro?“ Näitus analüüsib ja esitleb aastatel 2006 - 2015 Euroopa Liidu toetuste eest Eestis ehitatud objektide valikut ning püstitab kriitilise küsimuse: milleks euroraha on kasutatud ja kuidas see on mõjutanud ehitatud keskkonna kujunemist?

Näitusega soovib Eesti Arhitektide Liit laiemale avalikkusele selgitada kvaliteetse elukeskkonna vajalikkust ja inspireerivat mõju. Näituse kuraatorid on Karin Bachmann, Merle Karro-Kalberg ja Anna-Liisa Unt, teatas liit.

Esile on tõstetud eurotoetuste eest valminud 10 objekti, näiteks Tartu Pauluse kirik, Pärnu Vallikääru park, Viljandi lauluväljak, Kiviõli seiklusturismi keskus ja teised, mida tutvustavad audiovisuaalne materjal ja Jan Kausi loodud tekstide. 

Valitud objektide kaudu soovivad kuraatorid selgitada, millised muutused on ELi rahastus üldiselt elukeskkonnas kaasa toonud, milliste objektide ehitamisse on kulutatud enim, kuidas mõjub elukeskkonna kvaliteedile kvaliteetne arhitektuur ja milliste - millise tingimuste koosmõjul sünnib euroteotuste abil kvaliteetne elukeskkond.

EASi kaudu on rahastatud gümnaasiumide renoveerimisi ja ehitust, lasteaiakohtade loomist, kergliiklusteede ehitamist, eriti märkimisväärne on muuseumidele ja külastuskeskustele jagatud toetuste mõju, seisab pressiteates.

 

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785