Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 12. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Näitus tutvustab euroraha eest ehitatud objekte

Euroopa päeva puhul avati ERMis Eesti Arhitektide Liidu kuraatornäitus „Kuhu kadus euro?“ Näitus analüüsib ja esitleb aastatel 2006 - 2015 Euroopa Liidu toetuste eest Eestis ehitatud objektide valikut ning püstitab kriitilise küsimuse: milleks euroraha on kasutatud ja kuidas see on mõjutanud ehitatud keskkonna kujunemist?

Näitusega soovib Eesti Arhitektide Liit laiemale avalikkusele selgitada kvaliteetse elukeskkonna vajalikkust ja inspireerivat mõju. Näituse kuraatorid on Karin Bachmann, Merle Karro-Kalberg ja Anna-Liisa Unt, teatas liit.

Esile on tõstetud eurotoetuste eest valminud 10 objekti, näiteks Tartu Pauluse kirik, Pärnu Vallikääru park, Viljandi lauluväljak, Kiviõli seiklusturismi keskus ja teised, mida tutvustavad audiovisuaalne materjal ja Jan Kausi loodud tekstide. 

Valitud objektide kaudu soovivad kuraatorid selgitada, millised muutused on ELi rahastus üldiselt elukeskkonnas kaasa toonud, milliste objektide ehitamisse on kulutatud enim, kuidas mõjub elukeskkonna kvaliteedile kvaliteetne arhitektuur ja milliste - millise tingimuste koosmõjul sünnib euroteotuste abil kvaliteetne elukeskkond.

EASi kaudu on rahastatud gümnaasiumide renoveerimisi ja ehitust, lasteaiakohtade loomist, kergliiklusteede ehitamist, eriti märkimisväärne on muuseumidele ja külastuskeskustele jagatud toetuste mõju, seisab pressiteates.

 

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785