Kristiine keskuse kõrvale kavandatakse puidust ärihoonet

Tallinna linnavalitsus algatas nn Taksopargi ristmiku serval Kristiine keskuse kõrval asuvatelekinnistutele detailplaneeringu koostamise eesmaärgiga kinnsitud liita ja püstitada sinna 11-korruseline puithoone.

Detailplaneeringu koostamise eesmärk on moodustada kinnistute liitmisel ärimaa ja ühiskondlike ehitiste maa sihtotstarbega krunt ning määrata ehitusõigus äri- ja ühiskondliku hoonekompleksi kavandamiseks. Planeeritav maa-ala asub Kristiine linnaosa peamise liiklussõlme - Endla tänava, Tulika tänava ja Sõpruse puiestee ristmiku – ääres. Planeeritavate kruntidega Endla tn 45a // Tulika tn 31, Tulika tn 33b ja 33c külgneb Kristiine kaubanduskeskus.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles RAAM Arhitektid AI OÜ. Detailplaneeringu algatamise taotluse juurde koostas lahendusettepaneku ja illustreeriva materjali Kadarik Tüür Arhitektid OÜ.

Lisaks antakse detailplaneeringus heakorrastuse, haljastuse, juurdepääsuteede, parkimise ja tehnovõrkudega varustamise põhimõtteline lahendus. Planeeritava maa-ala suurus on 0,73 ha.

Planeeritavale maa-alale jäävatel kinnistutel asuvad kolmekorruseline büroohoone ja alajaam, kolmekorruseline Kristiine Linnaosa Valitsuse hoone ja garaaž ning ühekorruseline kohvik.

Kristiine linnaosa üldplaneeringu kohaselt võib sellele alale kavandada põhiliselt ärifunktsioonilisi hooneid nagu kaubandus-, teenindus-, toitlustusettevõtteid, mitmefunktsioonilisi büroohooneid ja muid magistraaltänavate äärde linnaehituslikult kohaseid ehitisi. Algatamisettepanek on Kristiine linnaosa üldplaneeringuga kooskõlas.

Loe puidu võimalustest ärihoonete ehitusel siit ja juba ehitamisel olevatest puidust kõrghoonetest siit.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed