Nordeconil valmib Uus-Tammelinnas seitsmes kortermaja

Foto: Nordecon

Nordeconi arendatavas Uus-Tammelinna elurajoonis Tartus Tammelinnas algas seitsmenda maja ehitus. 20 korteriga maja valmib 2017. aasta lõpus.

23. mail toimuval Kinnisvaraarenduse konverentsil räägime hetkel töös olevate mastaapsete arendusprojektide kujunemisloost, ehitamisest finantseerimisest ja lõpptarbijate leidmisest. Üritus toob kokku valdkonna esindajad. Anname ülevaate turul toimuvast ja toome kuulajateni kinnisvaraarenduste tulevikuperspektiivid.

Vaata kava ja pane ennast kirja SIIT.

„Uus-Tammelinna kortermajad on Tammelinnas teinud juba ajalugu: siin on maja, milles on Tammelinna esimene lift ning väga hästi klientidele meeldinud uut tüüpi planeeringuga korterid, kus muidu avatud köögi saab elutoast vajadusel seinaga eraldada,“ ütles Nordecon ASi elamuarenduse osakonna juht Toomas Rell.

Kokku plaanitakse piirkonda ehitada üheksast majast koosnev linnak. Viie juba valmis maja ümbrus on korrastatud ja haljastatud. Linnaku kuues maja valmib tänavu augustis. 

Nordecon alustas Tartus uue Uus-Tammelinna elamupiirkonna ehitusega 2014. aasta kevadel. Kolme- kuni viiekorruseliste hoonete arhitekt on Indrek Näkk arhitektuuribüroost INA.

Tartu Tammelinn on üks esimesi moodsa aedlinna printsiibil planeeritud aedlinnu Eestis. Aedlinna planeering valmis 1923. aastal. Hoonestuses kasutati segaprintsiipi. Lisaks ühepereelamutele nähti aedlinna linnapoolses osas – Riia tänava ja Tamme puiestee vahelisel alal – ette ka korterelamuid. Tamme aedlinna planeeringut ja selle väljaehitamise tulemust on Eesti arhitektuuriloos kõrvutatud Nõmme ja Merivälja aedlinnadega Tallinnas ning Pärnu kuurordirajooniga. 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785