Autor: Lauri Leet, kaasautor • 31. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meenutagem: Ülemiste trammiliini rajamine kulgeb kui tempokas tehnikasport

ASi Merko Ehitus Eesti projektijuhi Tiit Joosti rajab uut trammiliini.
Foto: Raul Mee
Tallinna neljanda trammiliini pikendamine lennujaamani on ASile Merko Ehitus Eesti ja KMG Inseneriehituse ASile kohati nagu ajakriitiline tehnikasport, mis nõuab palju koostööd, läbimõtlemist ning erinevaid tehnilisi lahendusi.

2015. aastal korraldatud riigihanke võitis Merko Ehituse ja KMG Inseneriehituse konsortsiumi pakkumus maksumusega ligikaudu 11,5 miljonit eurot.

Leping sõlmiti 2015. aasta 3. novembril, projekteerimistööd kestsid 2016. aasta sügiseni.

Ehitus algas 2016. aasta augustis, lepingujärgne lõpp on 2017. aasta novembris.

Projekteerimistöö teostas põhimahus AS K-Projekt, kaasatud on ka Järelpinge Inseneribüroo, Arhitekt Tarbe OÜ, Teedeprojekt OÜ.

Olulisemad alltöövõtjad on Kaurits OÜ (pinnasetööd ja teekatendite aluskonstruktsioonid), OÜ Baurexi (torutööd), Raunopol AS (tunneli ja trammitee betoonkonstruktsioonid) seejuures on monteeritavad raudbetoonelemendid valmistanud AS Baumost, Polarwerk OÜ (raud- ja trammitee rööbaste paigaldustööd), Empower AS (elektrivarustus ja tänavavalgustus), Eltel Networks AS (sidevõrgu ehitustööd), Profiteam OÜ ja Scanweld AS (gaasivõrgu ehitustööd), Raxoest OÜ (geodeetilised tööd), Signaal TM (ehitusaegne liikluskorraldus). Kontaktvõrgu paigaldustöid teostab Elektroline AS.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785