Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 10. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sisekaitseakadeemia Narva kolledž ehitatakse 13 miljoniga

Sisekaitseakadeemia Narva kolledž on kavas rajada Tartu ülikoolile kuuluvale krundile Kerese 14. Krundil asuvad praegu ülikooli kolledži endine hoone, ühiselamu ning staadion. Kolledži ehituse kogukulu on hinnanguliselt 12,8 miljonit eurot.

Siseminister Andres Anvelti sõnul võidavad sel moel SKA kolledži rajamisest mõlemad osapooled. „Paranevad ülikooli tudengite elamistingimused ja lisandub sportimisvõimalusi, akadeemia õppurid saavad aga ülikooli kolledžis vabaaineid võtta. Samuti saab Narva südalinnas üks krunt taas korda,“ sõnas siseminister.

Kolledži ehituse kogukulu on hinnanguliselt 12,8 miljonit eurot, millest poole saab eeldatavasti katta olemasolevate varade müümise ja eelarvesse juba planeeritud vahenditega. Puuduolevale osale tuleb leida katteallikad riigieelarvest.

Sisekaitseakadeemia rektor Katri Raik kinnitas, et kolledži rahastamisel on potentsiaali kujuneda väga heaks koostöönäiteks riigi ja Narva linna ning kahe kõrgkooli, Tartu ülikooli ja sisekaitseakadeemia, vahel. „Koostööst võidavad kõik,“ rõhutas Raik.

Uude kompleksi tulevad õppe- ja tööruumid, majutuskohad ning treening- ja spordiruumid. Uue kolledži rajamine on tihedalt seotud narvalastega, sest lisaks tudengitele saavad uut lasketiiru kasutada näiteks kohalikud laskesuusatajad, samuti jääks linnaelanikele avatuks loodetavasti rajatav ujula, millew ehitus sõltub valitsuse otsusest.

Tulevikus saab Ida-Virumaale praktikale suunata igal aastal kuni 400 kadetti, lisaks hakkab õppima Narvas kuni 50 kadetti. Uus kolledž saab olema Eestis ainulaadne, kuna see ühendab kõikide sisekaitse erialade praktikad ja kadetid. Sisekaitseakadeemia Narva kolledžiga luuakse piirilinna 20 uut töökohta.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785