Ühisprojekti abil valmis kuus energiatõhusat hoonet

Foto: Väätsa vallavalitsus

Eesti-Šveitsi ühisprojekti „Energiasäästu suurendamine avalikes hoonetes ning uute ehitusstandardite väljatöötamine“ raames rekonstrueeriti madalenergiahooneteks kaks lasteaeda, põhikool ja hariduskeskus ning ehitati madalenergiahooned vanadekodule ja veel ühele lasteaiale.

Rekonstrueeriti Rakvere Rohuaia lasteaed, Haapsalu linna lasteaed Vikerkaar, Alu Hariduskeskus Rapla vallas ning Väätsa Põhikooli hoone. Kahe projekti raames rajati uued hooned – Väätsa eakate kodu ja Lasva lasteaed.

Toetuslepingute sõlmimist Energiatõhususprojektis osalevate kohalike omavalitsustega, kelle objektid valiti konkursi alusel meetme raames välja, alustati 2010. aastal. Projekti kõrvaleesmärgiks oli anda nii avalikule, kui ka erasektorile eeskuju madalenergiamajade ja liginullenergia hoonete ehitamisel ja rekonstrueerimisel.

„Eesti ja Šveitsi vaheline energiatõhususprojekt osutus väga edukaks ning selle raames sai Eesti juurde kuus energiatõhusat avalikku hoonet. Pean väga tähtsaks, et ellu viidud projektid on üle kogu Eesti laiali ning aitavad ennekõike kaasa piirkondade eluolu ning kohalike omavalitsuste seisu paranemisele,“ rääkis majandus- ja taristuminister Kadri Simson eelmisel nädalal toimunud Eesti-Šveitsi programmi lõpuüritusel.

Lisaks avaldas minister lootust, et taolisi koostööprojekte viiakse ellu ka tulevikus.

Šveits toetas Eestit ja teisi Euroopa Liidu uuemaid liikmeid koostööprogrammi kaudu, et vähendada liikmesriikide vahelisi majanduslikke ja sotsiaalseid erinevusi. Energiatõhususprojekti osapoolteks olid Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Rahandusministeerium ja Šveitsi Majandusministeerium.

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785