Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 21. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arhitektid andsid Sisekaitseakadeemia uue õppehoone põhiprojekti üle

Foto: Arhitekt11
Sisekaitseakadeemia arhitektuurivõistluse võidutöö „Faalanks“ autor, arhitektuuribüroo Arhitekt11 andis tellijale üle uue õppehoone põhiprojekti, mille alusel on võimalik välja kuulutada ehitushange.

Arhitektuuribüroo Arhitekt11 tegevjuhi Janar Toomesso sõnul on büroo töötajad teinud alates arhitektuurivõistluse võitmisest ligi aasta jooksul ära mastaapse töö, et Maarjamäele planeeritud Sisekaitseakadeemia õppehoone valmiks vastavalt plaanidele. 

“Võrreldes senise õppekompleksiga on uus planeeritud kompleks küll väiksemal pinnal, kuid koondab senisest märksa laiemad võimalused kvaliteetseks õppetööks, luues lisaks ka ümbruskonda kaasaegsema miljöö ehk tõstab seeläbi ka piirkonna väärtust,” sõnas Toomesso, kelle sõnul on koostöö Sisekaitseakadeemiaga olnud äärmiselt konstruktiivne.

Arhitekt11 peaarhitekt Eero Endjärve sõnul oli Sisekaitseakadeemia arhitektuurivõistuse võidutöö kavand “Faalanks” disainilt küllaltki keeruline, kuid samas piisavalt paindlik, et võimaldada põhiprojektiks vajalikud detailid ja tehnilised lahendused takistusteta ellu viia. “Detailne põhiprojekt on aluseks nii ehitushanke väljakuulutamiseks kui ka seejärel ehitusprojekti koostamiseks – kuna koostöö õppeasutusega on olnud sujuv ning ootus uue õppehoone valmimiseks suur, siis loodame kindlasti, et saame ka alustatud töö lõpuni viia,” avaldas Endjärv lootust. 

Sisekaitseakadeemia rektori Katri Raigi kinnitusel on Arhitekt11 poolt olnud projekti valmimisse kaasatud oma eriala professionaalid, keda tõsimeeli huvitab see, kelle ja mille jaoks nad oma tööd teevad. “Rõõmustame Sisekaitseakadeemia poolt hea koostöö ning selle üle, et püsime uue hoone rajamise ajagraafikus. Järgmiseks ootame Vabariigi Valitsuse selget sõna akadeemia tuleviku osas ning loodame, et see saabub lähiajal. Kui saame jätkata kavatsusega rajada õppehoone Tallinnasse, ei näe ma erilisi takistusi uue maja avamiseks 2019. aasta veebruaris,” kommenteeris Raik.

Sisekaitseakadeeemia ehitusprojekti koostamist toetab Euroopa Liidu Sotsiaalfondi ASTRA meede.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785