Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 20. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu linn tunnustas parimaid ehitisi

Autor: Tari
Mullu Tartu linnas valminud parimateks ehitisteks valiti uute ühiskondlike hoonete alagrupis Eesti Rahva Muuseumi hoone aadressil Muuseumi tee 2, ärihoonete kategoorias võidutsesid Kvartali multikeskus (Riia tn. 2) ja hotell Lydia (Ülikooli tn. 14).

"Rõõm on vaadata tagasi möödunud aastale ja tõdeda, kui palju on Tartu linnaruum rikastunud väärtusliku arhitektuuriga," ütles linnaarhitekt Tõnis Arjus.

Uute ühiskondlike hoonete alagrupis märgiti ära Rahvusarhiivi uus peahoone Noora aadressil Nooruse tn. 3. Uute ärihoonete alagrupis leidsid äramärkimist Fortumi hoone Turu tn. 18, Büroomaailma kauplus Rebase tn. 12a ja Ülikooli tn 2a büroohoone. Ümberehitatud ja laiendatud ärihoonete alagrupis märgiti lisaks Lydia hotellile ära Hektori disainhosteli hoone aadressil Riia tn 26.

Uutest korterelamutest tunnistati parimaks Lille tn 8, ära märgiti Veeriku tn 11 ja Õhtu tn 2 korterelamute grupp ning Fortuuna tn 5. Ümberehitatud ja laiendatud korterelamute alagrupis võitis Lossi tn 32, ära märgiti Kroonuaia tn 38. Uute üksikelamute alagrupis oli parim Ujula tn 90, ära märgiti Varsa tn 16 ja Varsa tn 20.

Eelmisel aastal enim silma paistnud ehitiste projekteerijatele, ehitajatele ja omanikele andis reedel Tartu raekoja saalis tänukirjad üle Tartu linnapea Urmas Klaas. 

Aasta parimate ehitiste konkurssi korraldab Tartu linn alates 1999. aastast.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785