Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 10. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viimsi vald lükkas Riito koolihankelt kõrvale

Foto: Andras Kralla
Viimsi vald valis Haabneeme kooli juurdeehituse ehitustööde hankel Riito Ehituse AS-i ja Sand Ehitus OÜ ühispakkumuse ees. ees võitjaks kõrgemat hinda pakkunud Eviko AS-i.

Riito-Sand lubasid tööd teostada 899 207 euroga, Eviko pakkumus ulatus 980 000 euroni, kirjutas Äripäev.

Hanke korraldanud Viimsi valla tütarettevõtte OÜ Viimsi Haldus juht Peeter Solman ütles, et Riito ja Sandi pakkumine ei vastanud tingimustele. 

„Läbi küsimuste ja vastuste selgus, et hind ei sisalda täies mahus nõutud sisustust. Arvestamata oli jäetud köögimööbel vajaliku tehnikaga ning kodundusklassi erimööbel,“ täpsustas Solman, mis Riitole-Sandile saatuslikuks sai.

Solman nentis üldiselt, et kehva mainega ettevõtteid on keeruline hangetelt kõrvaldada. Just seetõttu, kui esitatud pakkumus on kooskõlas riigihangete seaduse ja hanketingimustega.

„Meie aastakäive on üle kümne miljoni euro. Haabneeme kooli tööd jäävad miljoni euro ringi – see teeb kümme protsenti aastakäibest, nii et see on meile suhteliselt oluline objekt,“ ütles Eviko omanik Kaimo Sepp.

Riito ja Sandi omaniku Erik Liiva sõnul Haabneeme kooli juurdeehituse tegemisest ilma jäämine neile suurt mõju ei avalda. „Kui võrrelda eelmise aasta käibega, siis on see väike osa. Hankeid tuleb üle Eesti iga päev juurde, on ka erahankeid,“ kommenteeris Liiv.

Loe täispikkuses artiklit Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785