Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 9. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Noore arhitekti preemiat püüab kümme nominenti

Teiste seas kandideerib Noore Arhitekti preemiale ka Raul Kalvo.
Foto: Terje Lepp
Eesti Arhitektide Liidu Noore Arhitekti preemiale esitati sel aastal kokku kümme arhitekti või arhitektide kollektiivi. Laureaati premeeritakse reisitšekiga 5000 euro väärtuses.

„Selle aasta nominendid on kõik heas mõttes rahutud hinged, kelle tegevusest kumab läbi soov maailma paremaks muuta. Tegemist on aktiivsete noorte inimeste või noorte kollektiividega, kes julgevad oma arvamuse välja öelda, asju omamoodi ajada ega pelga seejuures rasket tööd ning kriitikat,“ sõnas Eesti Arhitektide Liidu president Katrin Koov.

Preemiale kandideerivad Raul Kalvo, Karli Luik, Sille Pihlak ja Siim Tuksam, Jan Skolimowski, Johan Tali, b210  (Aet Ader, Mari Hunt, Kadri Klementi, Karin Tõugu), Kino (Karin Bachmann, Mirko Traks), Kuu arhitektid (Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Juhan Rohtla), Ruumiringlus (Eve Komp, Liina-Liis Pihu) ja Salto (Maarja Kask, Ralf Lõoke). 

Kui varasematel aastatel on Katrin Koovi sõnul konkursil eelistatud pigem klassikalist loomingut valmisehitatud hoonete näol, siis tänavu võtab žürii arvesse rohkem erinevaid eneseteostuse vorme, mida on näha ka kõigi esitatud nominentide tegevuses. „Ehitiste kõrval hinnatakse näiteks ka nominentide näitusetegevust, arhitektuurialaseid kirjutisi, uuenduslikke projekte, õppe- ja teadustöö läbiviimist ning valdkonna kajastamist meedias,“ selgitas Koov.

Noore Arhitekti preemiat annab Eesti Arhitektide Liit välja seitsmendat korda. Tiitlile kandideerivad kuni 40-aastased Eestis elavad ja töötavad, EALi või selle noortesektsiooni kuuluvad arhitektid või kollektiivid, kes on silmapaistvalt tegutsenud arhitektuurivaldkonnas ning kelle looming on kaasa aidanud Eesti arhitektuuri tutvustamisele maailmas.

Laureaati premeerib Heldur Meerits reisitšekiga 5000 euro väärtuses, millega saab Go Travel reisibüroo kaudu suunduda vabalt valitud sihtkohtadesse üle maailma.

2017. aasta žüriisse kuuluvad ajakirja Volume peatoimetaja Arjen Obosterman (Holland), Eesti Kunstiakadeemia linnaehituse õppetooli professor, arhitekt Andres Alver, arhitekt ja NAP 2015 laureaat Andrus Kõresaar arhitektuuribüroost KOKO, Eesti iduettevõtte Funderbeam asutaja ja 2016. aastal Euroopa startup-maailma 50 mõjukaima naise hulka valitud Kaidi Ruusalepp ning Avatud Eesti Fondi ja LHV panga nõukogusse kuuluv ettevõtja Heldur Meerits.

Noore Arhitekti preemia 2017 võitja selgub 6. aprillil KUMUs toimuval auhinnatseremoonial.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785