Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 8. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Avatäidete tootja vallutab Taani turgu e-poe abil

Foto: Klarvinduer.dk
OÜ Klarvinduer on 2014. aasta lõpus asutatud puit- ja puitalumiinium aknaid ja uksi tootev ning turustav Eesti ettevõte, mis ekspordib oma toodangust 100%. Ettevõtte turundusjuht Matthias Vutt rääkis Kaubandus.ee-le, kuidas ettevõttel on õnnestunud Taani turul kanda kinnitada.

Vutt rääkis, et nad otsustasid Valga tehases toodetavaid täispuidust ja väljapoole avanevat akent ja ust Taani turul müüa sellepärast, et seal on nõudlus selle toote vastu kõige suurem. “Eesti turg on tootjatest üleküllastanud ning kümnest kaheksa ostavad oluliselt soodsamat plastakent. Lisaks levib Eestis ja Baltimaades peamiselt Saksa tüüpi aken,” rääkis Vutt.

“Sellel, miks klient peaks e-poest eluaegse ostu tegema, on omad plussid ja miinused. Me üritame tuua välja niipalju plusse kui võimalik ja loota, et nendest klientidele piisab,” ütles Vutt. Ta lisas, et nad on algusest peale üritanud tõestada, et iga klient on võimeline tegema akna- ja uste avade mõõdistamist ning valima ise veebilehel enda kodule sobiva akna või ukse. “Loomulikult pakume ka vajadusel professionaalset juhendamist.“

Vuti sõnul toetab nende lähenemist ka üleüldine maailmatrend, kus kaubandus aina enam liigub veebi. “Eks möödunud 1,5 aastale tagasi vaadates tundub ka endale kohati uskumatu, et tõesti leidub väga palju kliente, kes päriselt tellivad oma kodule e-poest ja tihtipeale justnimelt mobiilist või tahvelarvutist aknad ja uksed.” Ta lisas, et kui sokkide ja T-särkide veebis müümisest saab ju igaüks aru ning see ei ole teab mis raske, siis üle 1000-eurose keskmise ostukorviga müügid panevad ikka aeg-ajalt kukalt kratsima.

Vuti sõnul on tootmise seisukohalt kindlasti kõige suuremaks murekohaks oskustööjõu leidmine väikeses Valgas, kus nad oma kaupa toodavad. “Vähe inimesi, vähe oskustööjõudu, eriti just kuni 40 aastastes meeste seas, kes on suurematesse linnadesse ära kolinud või lihtsalt ei julge tööd vahetada.” Suur väljakutse ettevõtte jaoks on panna ka ühte jalga astuma Valgas asuv tootmine, Tallinnas paiknev turundus ja klienditeenindus kui ka Taanis asuv back office/müük.

Loe täismahus artiklit Kaubandus.ee-st.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785