Tehnikaülikooli uute dekaanide sihiks on ühiskonna teenimine

Foto: Viktoria Tkatšenko, TTÜ personalijuhtimise magistrant

Tehnikaülikooli uued dekaanid inaugureeriti 22. veebruaril Eesti Vabariigi aastapäeva pidulikul koosolekul. Nelja teaduskonna uute dekaanide sooviks on Eestit edendada, teatas ülikool.

Inseneriteaduskonna dekaani Arvo Oorni sihiks on luua keskkond, mis toetab kõigi valdkondade ühtlast arengut ja soodustab konkurentsivõimelist teadustööd läbi tiheda koostöö, lõppeesmärgiks on valmistada ette insenere Eesti majanduse restruktureerimiseks. IT teaduskonna dekaan Gert Jervan rõhutab: “Oluline eesmärk on IT oskuste kasvatamine ühiskonnas, et tagada riigi- ja ettevõtlussektori konkurentsivõime tõus läbi infotehnoloogiliste lahenduste kasutamise.“ Dekaan Enn Listra kinnitab: “Majandusteaduskond annab rahvusvahelist haridust, et vilistlased saaksid Eestit teenida igas maailma nurgas.“ Loodusteaduskonna dekaan Tõnis Kanger soovib, et teaduskonnas jätkuks üliõpilasi kaasates kõrge rahvusvahelise tasemega teadus- ja arendustöö.

Tehnikaülikooli uutele dekaanidele paneb rektor täna kaela metallikunstnik Ene Valteri loodud uued ametirahad, mis on valmistatud hõbedast ja koosnevad medalist ning ketist.

2017. aastast toimub õppe- ja teadustöö Tehnikaülikoolis neljas teaduskonnas: inseneri-, infotehnoloogia, loodus- ja majandusteaduskonnas ning Eesti Mereakadeemias. Kokku on koondatud varasemad kaheksa teaduskonda ja 12 teadusasutust.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785