Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 17. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EAS avas tootearenduse projektikonkursi erialaliitudele

Foto: Raul Mee
Projektikonkursile oodatakse kandideerima ettevõtete esindusorganisatsioone, kelle pakutavate lahenduste lõppkasusaajateks on ettevõtjad, kes juba välisturgudele ekspordivad või soovivad seda teha.

„Käesoleva projektikonkursi raames ei rahastata tootearendust, vaid tegevusi, mis on eelduseks, et ettevõtjad saaksid tegeleda tootearendusega. Tootearendus annab eelise rahvusvahelise konkurentsivõime kasvatamiseks ja kõrgema lisandväärtuse loomiseks,“ ütles EASi  ettevõtluse ja ekspordi keskuse valdkonnajuht Anu Puusaag.

Puusaagi sõnul on oluline, et ettevõtetes tekiks huvi ja ambitsioon teadlikult arendada tooteid vastavalt turu muutuvatele nõudmistele ja rahvusvahelisele kontekstile.

„Kui soovime Eesti ettevõtete portfellides näha üha kõrgemat lisandväärtust loovaid tooteid, siis peame ka omalt poolt tekitama võimalusi ettevõtete kompetentsi tõstmiseks uute toodete arendamisel. Näeme, et siinkohal saavad aidata ettevõtteid ühendavad organisatsioonid nagu näiteks erialaliidud, kes teavad, millised probleemid on tootearenduse kontekstis omased ühele või teisele sektorile, ja kes on seetõttu võimekad pakkuma tõhusamaid lahendusi,“ lisas Puusaag.

EASi projektikonkursile on oodatud projektid, kuhu on kaasatud vähemalt 10 ettevõtet. Konkursile võivad projekte esitada kõik ettevõtteid esindavad organisatsioonid ja erialaliidud, kes esindavad ettevõtjaid ja kes on tegutsenud vähemalt aasta.

Konkursiga rahastab EAS ettevõtjate vajaduste kaardistamist, info ja teadmiste hankimist sh toote turunõudluse ja tehnoloogilise teostatavuse kohta ning partnerite ja klientide kaardistamist, rahvusvahelist koostööd, teavitustegevuste ning tarkvara soetamist ja arendamist.

Taotletav summa võib olla vahemikus 5000 kuni 40 000 eurot. Projekti nõutav omaosalus on vähemalt 15% kogumaksumusest. Projektide esitamise tähtaeg on 31. märtsil 2017. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785