Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 13. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko käivitas Noblessneri teise etapi

Merko Ehitus käivitas Tallinnas Noblessneri Kodusadama arendusprojekti teise etapi ja alustanud Staapli 3 korterite müüki. Kuuekorruseline 105 korteri ja rohelise sisehooviga maja valmib 2018. aasta lõpuks. Praegu on aktiivses ehituses mereäärne Staapli 4 kortermaja ning kogu elamukvartalit ühendav maa-alune parkla, mis valmivad 2017. aasta lõpuks.

Väärika ajalooga Noblessneri linnaku arendus hõlmab nelja kortermaja, kuhu on kavandatud 208 korterit ning ligi 3700 m² büroo- ja kaubanduspinda. Noblessneri linnaku ehitamisel kasutatakse mudelprojekti ehitusmahtude arvutamiseks, hangete korraldamiseks, tööde plaanimiseks, samuti 4D graafiku, eelarve ja visualiseeringute koostamiseks. 

28. veebruaril Tallinnas Öpiku majas toimuval konverentsil "BIM kui terviklik protsess" jagab tellija kogemust BIM mudelis peaprojekteerimisel Noblessneri Investeeringute OÜ arendusjuht Andrus Väärtnõu

Pane ennast konverentsile kirja SIIN. 

Kodusadama arendusprojekt hõlmab kokku nelja kortermaja ligi 200 korteri ning ligi 3700 m² büroo- ja kaubanduspinnaga kortermajade esimestel korrustel. Lisaks Staapli 3 ja 4 hoonetele kerkivad tulevikus kortermajad aadressidele Staapli tn 8 ja 12.

Kodusadama arhitektuurse lahenduse autor on rahvusvahelise kutsutud arhitektuurikonkursi võitnud Arhitektuuribüroo Pluss, kes on seadnud fookusesse inimeste elamis-, liikumis- ja tegevusvõimalused. Autod viiakse maa-alusele tasandile, mis tagab ruumi jalgsi ja jalgrattaga liikujatele. Majade sisehoovidesse luuakse privaatsed ja poolprivaatsed mängu- ja puhkealad, jalakäijate juurdepääsuks rajatakse 2017. aasta suvel Kalaranna tänava mere poolsele nõlvale trepid.

Staapli 3 maja 1–5-toalised korterid on suurusvahemikus 26–140 m² ning pakuvad vaateid nii mere, sisehoovi kui kvartali sisetänavate poole. B-energiaklassiga hoonete korteritel on korteripõhine soojustagastusega sundventilatsioonisüsteem, põrandaküte, klaasitud rõdud, valitud korteritel ka saun ja kaminavalmidus.

Staapli 4 korterite ruutmeetri hind on vahemikus 2390–4350 eurot, Staapli 3 maja omadel vahemikku 1711–3553 eurot. Staapli 4 hoonest on ligi pooled korterid müüdud, eelnevalt oma huvi registreerunud inimesed on personaalse eelinfo alusel tänaseks broneerinud ligi veerand korteritest Staapli 3 hoones.

Kogu Noblessneri sadamalinnaku ala arendava BLRT Grupi eesmärk on luua terviklik ja noobel elu-, äri- ja vabaajakeskkond, mis väärtustab ajaloolist pärandit ning maalilist mereäärset asukohta. Vahetus läheduses asub Lennusadam, Kalamaja park ning 2017. aasta lõpuks valmiv Euroopa IT-agentuuri peakontor. Esimese kortermaja valmimise ajaks lõpetatakse laevaremonditööd ajalooliselt siin paiknenud tehases. Lisaks lammutab BLRT tootmishoone, ehitab välja promenaadiosa koos uue linnaväljakuga, rekonstrueerib jahtklubi ja korrastab Valukoja ümbruse. Valukotta plaanitakse 2019. aastal avada külastajatele Põhja-Euroopa esimene virtuaalreaalsuse elamuskeskus. Lisaks tänasele ligipääsule Tööstuse tänava kaudu rajatakse täiendav ligipääs otse Kalaranna tänavalt, sealhulgas kergliiklusteed, mis tagavad ühendused kergliiklustunneli, linnaväljaku, rannapromenaadi ja Kalaranna teega. Parkimise korraldamiseks rajatakse parklad ning hiljem parkimismajad.

Noblessneri Kodusadamat arendab 2014. aasta detsembris ASi Merko Ehitus ja BLRT Grupp ASi poolt loodud ühisettevõte Kodusadam OÜ, millest kumbki osanik omab 50%.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785