Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 6. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitisregistrit soovib arendada kaheksa ettevõtet

Foto: Andras Kralla
Ehitisregistri (EHR) arendusteenuse hankele kvalifitseerus kokku kaheksa pakkumust, hanke eeldatav maksumus on 600 000 kuni 800 000 eurot. Ehitisregistri elektroonne menetluskeskkond, kus saab edastada taotlusi ning anda välja ehitus- ja kasutuslube ning projekteerimistingimusi, alustab tööd 4. aprillist.

Hankele kvalifitseerusid AS CGI Eesti, Tieto Estonia AS, Fujitsu Estonia, Datel ja AS Reach-U, samuti kvalifitseerusid Heisi IT OÜ ning OÜ Idakoidlik ühispakkumus, Wisercat Estonia OÜ, Krabu Grupp OÜ ja Wisercat Software OÜ ühispakkumus ning Snowhound OÜ ja Minu Kindlustusmaakler OÜ ühispakkumus, kirjutas Postimees.Töö käigus tuleb ka luua kaardipõhine tööriist, mille abil saab sisseloetud andmeid korrastada ning vajadusel suunata menetlusse. Samuti tuleb luua vastav statistikamoodul, saamaks ülevaadet hoonete andmete kontrollimise ja menetlemise protsessi edenemise kohta.Muuhulgas tuleb hankevõitjal ehitisregistrisse kanda ortofotodelt tuvastatud elukondlikud hooned ja mitteelukondlikud hooned, mis seni EHRis puuduvad. Hinnanguliselt on selliseid elukondlikke hooneid 62 000 ning mitteelukondlikke hooneid 435 000. Hankega sõlmitakse raamleping neljaks aastaks, töö eeldatav maht on 12 000 töötundi.Ehitisregistri abil peetakse arvestust ehitiste üle. Registri veebilehel on võimalik tutvuda ehitiste tehniliste andmetega ja ehitise kohta esitatud dokumentidega. Andmeid esitavad registrisse peamiselt kohalikud omavalitsused ja seda haldab Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785