Ehitisregistrit soovib arendada kaheksa ettevõtet

Foto: Andras Kralla

Ehitisregistri (EHR) arendusteenuse hankele kvalifitseerus kokku kaheksa pakkumust, hanke eeldatav maksumus on 600 000 kuni 800 000 eurot. Ehitisregistri elektroonne menetluskeskkond, kus saab edastada taotlusi ning anda välja ehitus- ja kasutuslube ning projekteerimistingimusi, alustab tööd 4. aprillist.

Hankele kvalifitseerusid AS CGI Eesti, Tieto Estonia AS, Fujitsu Estonia, Datel ja AS Reach-U, samuti kvalifitseerusid Heisi IT OÜ ning OÜ Idakoidlik ühispakkumus, Wisercat Estonia OÜ, Krabu Grupp OÜ ja Wisercat Software OÜ ühispakkumus ning Snowhound OÜ ja Minu Kindlustusmaakler OÜ ühispakkumus, kirjutas Postimees.Töö käigus tuleb ka luua kaardipõhine tööriist, mille abil saab sisseloetud andmeid korrastada ning vajadusel suunata menetlusse. Samuti tuleb luua vastav statistikamoodul, saamaks ülevaadet hoonete andmete kontrollimise ja menetlemise protsessi edenemise kohta.Muuhulgas tuleb hankevõitjal ehitisregistrisse kanda ortofotodelt tuvastatud elukondlikud hooned ja mitteelukondlikud hooned, mis seni EHRis puuduvad. Hinnanguliselt on selliseid elukondlikke hooneid 62 000 ning mitteelukondlikke hooneid 435 000. Hankega sõlmitakse raamleping neljaks aastaks, töö eeldatav maht on 12 000 töötundi.Ehitisregistri abil peetakse arvestust ehitiste üle. Registri veebilehel on võimalik tutvuda ehitiste tehniliste andmetega ja ehitise kohta esitatud dokumentidega. Andmeid esitavad registrisse peamiselt kohalikud omavalitsused ja seda haldab Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785