Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 2. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vastne Saue vald otsib vallamaja kavandajat

Saue vallavalitsuse praegune hoone Laagris.
Foto: Heidi Tooming
Saue Linnavalitsus kuulutas välja avatud arhitektuurivõistluse Saue vallamaja uue hoone kavandamiseks. Eskiisi alusel valmib nelja omavalitsuse -- Kernu vallla, Nissi valla, Saue linna ja Saue valla ühinemisel moodustuva Saue vallavalitsuse hoone ehitusprojekt.

31. märtsil 2016 otsustasid Kernu valla, Nissi valla, Saue linna ja Saue valla volikogud kiita heaks ühinemislepingu. Pärast omavalitsuste ühinemist oktoobris hakkab uue Saue valla inimesi teenindama ja vallaelu korraldama üks ühine ametiasutus. Uue vallamaja valmimist loodetakse 2018. aasta lõpul või 2019. aasta esimesel poolel.

„Kuna tegemist on nelja omavalitsuse poolt piisavalt hästi finantseeritud arhitektuurikonkursiga, siis paneme sellele suuri lootusi. Uuest vallamajast peab saama tuleviku visioon nii linna kui valla keskuse arenguks, valla elanikele teenuste mugavamaks kätte saamiseks ning kindlasti ka vallavalitsuse töötajatele stimuleerivaks töökeskkonnaks,“ sõnas Saue linnapea Harry Pajundi.

Kavandatav Saue vallamaja hoone peab tekitama sümboolse keskpunkti sidusale linnaruumile alates Saue raudteejaamast kuni Pärnasalu tänavani. Vallamaja ja selle ümbruse arhitektuuriline lahendus peaks mõjuma atraktiivse ja avatud linnaruumilise lahendusena. Arhitektuurivõistluse eesmärgiks on pakkuda Saue valla elanikele ja töötajatele parimat, kaasaegset ja loovat töökeskkonda, mistõttu oodatakse konkursitöös nägemusi tänapäevase töökeskkonna ja teeninduskeskkonna loomisel.

Keskusehoone tuleb kavandada detailplaneeringuga lubatud ehitusalasse, maksimaalne ehitusalune pind on 2500m², hoone netopind on ca 1600m² ning sellel on maksimaalselt kolm korrust. 

Võistluse tulemused selguvad mai keskpaigaks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785