Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 25. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teise Öpiku bürootorni ehitab Merko

Ülemiste City arendaja Mainor Ülemiste valis uue, 23 500-ruutmeetrise Öpiku maja teise bürootorni ehituse peatöövõtjaks Merko Ehitus Eesti. Sõlmitud projekteerimis- ja ehituslepingu maht on ligikaudu 15,5 miljonit eurot.

Möödunud sügisel avatud Öpiku maja juurde valmib teine 13-korruseline kontoritorn 2018. aasta teises pooles, teatas ettevõte.

 

Mainor Ülemiste juhi Margus Nõlvaku sõnul on Ülemiste City äripindade hea täituvuse taga nii uued linnakusse kolivad ettevõtted kui ka paljude olemasolevate kiire laienemine. “Esindusliku Öpiku maja esimene bürootorn valmis Ülemiste Citys 2016. aasta sügisel ning vajadus teise torni ehitusega kohe alustada sündis esimese hooneosa müügiedust,“ märkis Nõlvak.

 

Tema kinnitusel on soov jätkuvalt tuua Eestisse olulise mõjuga välisettevõtteid ja Öpiku maja esimese torni enam kui 90-protsendiline täituvus näitab, et selles ollakse edukad.

 

Pakkumisi hoone teise bürootorni ehitamiseks võeti Nõlvaku kinnitusel mitmetelt ehitusettevõtetelt, leping otsustati sõlmida Merko Ehitus Eestiga, kes oli ka esimese torni ehituse peatöövõtja. „Esimese torni ehitus ja koostöö sujus hästi ning meil on hea meel, et saame Eesti suurimaks büroohooneks tõusva Öpiku maja tervikuna valmis ehitada. Tegemist on väärika maamärgiga, mis sobib väga hästi üha arenevasse Ülemiste City keskkonda,“ ütles AS Merko Ehitus Eesti juhatuse liige Jaan Mäe. 

 

Öpiku maja teise bürootorni ehitust finantseerib Nordea pank. Hoone arhitekt on Mattias Agabus ning teine bürootorn rajatakse vastavalt B-energiaklassi ja LEED Platinum keskkonnasertifikaadi nõuetele.

 

Eesti astronoomiakoolkonna ühe rajaja Ernst Julius Öpiku järgi nimetatud Öpiku paaristornid saavad südameks Ülemiste City uuele kvartalile, kus lisaks rajatavale parkimismajale restaureeritakse lähiajal vanad tehasehooned moodsateks äripindadeks. Peagi alustatakse kvartalisse ka uue parkimismaja rajamist, mille esimene etapp hõlmab 13 500 ruutmeetrit ja loob linnakus täiendava parkimisvõimaluse 450 autole.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785