Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 20. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nullenergianõue õhutab vananenud hooneid ehitama

Foto: Raul Mee
Hoolimata kaine mõistuse häälest tõmmata arendusbuumile pidurit, õhutab 2021. aastast rakenduv nõue ehitada vaid nullenergiahooneid lähiaastatel jõuliselt alustama uute hoonete ehitust sissetöötatud tehnoloogia ning oskusteabe põhjal, kirjutab Uus Maa kinnisvaraanalüütik Igor Habal.

Kui januned värske info järgi, osale ka 21. veebruaril Tallinnas Kultuurikatlas toimuval Äripäeva kinnisvarakonverentsil, kus räägime nii suure poliitika mõjust kinnisvaraturule, märgilistest tehingutest 2016. aastal kui ka kinnisvaraarenduse ja üürituru trendidest.

Vaata kava ja registreeri end siit!

Viimaste aastate kiirest ehitustempost tingitud küllastumus on põhjustanud terava konkurentsi kolmes peamises ärikinnisvara sektoris ehk nii büroode, kaubanduse kui ka logistika- ja tootmispindade vallas, sedastab Habal.

Külgsuunas liikuvad ehitushinnad, ettevõtete vähene kasumlikkus ning ülepakkumisest tingitud elajalik konkurents nullivad sel aastal enamike büroohoonete omanike üürihinnatõusu soovid. Uued turule tulevad büroohooned tuginevad eristumiseks peamiselt kahele vaalale: rohelisele mõtteviisile ning kõrgtehnoloogia lembusele, mis on omavahel kombineeritud.

Turuosa võetakse eelkõige ära hoonetelt, millel on kõrged kõrvalkulud, kehvem sisekliima ning ruumijaotus. Rõhutada tasub aga seda, et vajadus kolimiseks tuleneb eelkõige ettevõtte enda otsustest, mitte niivõrd pakutavate võimaluste rohkusest.

Viimasel kahel aastal on Tallinnas uusehitiste ja olemasolevate ärihoonete laiendustega turule toodud ligi 200 000 m2 büroopinda. 

Loe täispikkuses artiklit Kinnisvarauudistest.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785