Autor: Marge Ugezene • 29. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bauschmidt läks saneerimisele

Mait Schmidt
Foto: Meeli Küttim
Nordeconi eksomaniku Mait Schmidti ehitusfirma Bauschmidt läks enne jõule saneerimisele.

Harju maakohus algatas mõni päev enne jõule Bauschmidti saneerimismenetluse. Saneerimiskava on Bauschmidtil aega esitada veebruari keskpaigani.

„Summad on ikkagi suured,“ nentis Schmidt võlgadest rääkides, kuid täpseid numbreid ei avaldanud. Võlausaldajaid on kogunenud 200 ligi.

Probleemide kurja juur peitub Schmidti sõnul kohtuvaidluses ühe tellijaga. Vastutuse asetab Schmidt tellija õlule. “Olgugi, et Bauschmidt on hoone kvaliteetselt valmis ehitanud, asus tellija kunstlikult venitama hoone vastuvõtmisega. Selle eesmärk oli tekitada kunstlikult suur leppetrahvinõue, mille arvelt vähendada ehitusmaksumust,” rääkis Schmidt, kuid ei avaldanud, kellega tegu.

“Kuigi tegu on tõepoolest ühe projektiga, tekitas rahavoogude takerdumine ajutise likviidsusprobleemi,” põhjendas Schmidt, miks ta saneerimisavalduse esitas. “Saneerimise kasuks otustasime seepärast, et tagada oma võlausaldajate ja koostööpartnerite võrdne kohtlemine,” ütles ta.

Bauschmidtil on käsil kümme projekti, millest suurimad on Kopli trammiteede ehitus, Eesti suursaatkonna tööd Vilniuses, US Military Ämari kasarmu ja kortermajade ehitus Tallinnas.

Bauschmidti selle aasta käive ületab 30 miljoni euro piiri. Samal ajal ootab ees suur kahjum, märkis Schmidt. “Saneerimise õnnestumisel loodame järgmine aasta taas kasumisse jõuda. Järgmisteks aastateks on meil umbes 42 miljoni eurone lepingute portfell,” lausus ta.

Bauschmidti käive oli mullu 21 miljonit eurot ja kasum üle 600 000 euro. Eelmisel aastal asutas Bauschmidt ehitusfirma Soomes, peale selle käib tegevus Lätis ja Leedus. Üks ettevõtte tuntumatest objektidest on sel sügisel valminud büroohoone Novira Plaza.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785