Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 15. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seminar: seadusemuudatused ehitussektoris ja metalliäris

Juba homme lõpeb soodushinnaga registreerimine 26. jaanuaril Bliss konverentsikeskuses toimuvale Äripäeva seminarile “Ehitussektori 2017. aasta seadusemuudatused”.

Seminaril räägitakse ehitusseadustiku ja planeerimisseaduse juba jõustunud ja peatselt jõustuvatest muudatustest, uue riigihangete seaduse patse jõustumisega kaasnevast, lepinguläbirääkimistest ja  millisel moel peaksid 2017. aasta seadusemuudatused avalduma lepingutes. Ülevaade antakse ka metallitoodete pöördmaksustamise seadusest, mis jõustub alates 2017. aastast.

Seminarile saab soodushinnaga 149 eur+km registreeruda kuni 16. detsembrini  SIIT.

Seminari kava

Ehitusseadustiku ja planeerimisseaduse 2016. aastal jõustunud ja 2017. aastal jõustuvad muudatused

Tuulikki Laesson, Laesson & partnerid OÜ jurist

On oodata muudatusi müranõuetes. Telekommunikatsioonivalmidus on edaspidi kohustuslik. Tark kinnisvaraarendaja, ehitaja ja vahendaja arvestab sellega, kuidas riigikohus selgitas pahauskset ehitustegevust ja on viimasel ajal lahendatud üldplaneeringu ning maa sihtotstarbe muutmise küsimusi.

Uus riigihangete seadus. Millised on olulisemad muudatused ehitajale?

Marko Mehilane, Advokaadibüroo Entsik & Partnerid vandeadvokaat ja partner

Tutvustame muudatusi ehitustööde hangetes, milliseid hankemenetluse liike ja millal kasutada saab ning tohib, võrdleme eelmist ja praegust riigihangete seadust.

Lepingud. Lepingute koostamised, lepinguläbirääkimised. Muudatused lepingute koostamisel

Siret Siilbek, Advokaadibüroo ALTERNA vandeadvokaat ja partner

Koostöölepingute muutmine uuele seadusele vastavaks ja nõuanded lepinguläbirääkimisteks.

Ettevõtjate vestlusring. Kas 2015 aastal muutunud ehitusseadus on teinud ehitajatel elu lihtsamaks, keerulisemaks või hoopis kallimaks?

Pöördmaksustamine metalliäris muudab palju ka ehitussektoris

Tõnis Elling,  Leinonen Eesti nõustamisüksuse juht

Rahandusministeerium kehtestab pöördkäibemaksu rauale, terasele ning nende pooltoodetele, et võidelda maksupettustega metallsektoris. Räägime, kuidas mõjutab metalliäri pöörmaksustamine ehitussektorit -- pöördmaksustamist hakatakse rakendama vee- ja gaasitorudele, lehtmetallile, ehitusarmatuurile ja teistele metallitoodetele.

Riiklik järelevalve seab ehitajale uusi nõudmisi

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785