Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 13. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon pälvis parima ehitusplatsi tiitli Tallinnas

Illustratiivne foto Nordeconi ehitatud Tivoli elamurajooni ehitusplatsilt eelmisel aastal.
Foto: Raul Mee
Tallinna Kommunaalameti hindamiskomisjoni töö tulemusena väärib tänavu parima heakorraga ja korrektseima ehitusplatsi tiitlit Nordecon AS ehitatav äripindadega korterelamu Kopli tänaval Tallinnas.

Avalik konkurss parima ja korrektseima ehitusfirma väljaselgitamiseks viidi läbi 2016. aasta jaanuarist kuni detsembrini, osalejaid hindas Tallinna Kommunaalameti juhataja käskkirjaga moodustatud komisjon.

Nordeconi ehitusplatsi Kopli tn 4a ja 6 territoorium on ümbritsetud piiretega ja objektile on paigaldatud Tallinna linna heakorra eeskirjale vastav teabetahvel ehitustöö tegija kohta. Nii ehitusmaterjalid kui olmepraht on korrektselt ladustatud ning objekti juurdepääsuteed on korras hoitud ja puhastatud, teatas linnavalitsus.

Parima ja korrektseima ehitusplatsi väljaselgitamise hindamiskomisjoni töö eesmärgiks oli kontrollida ehitusobjektide heakorda, juhtida ehitajate tähelepanu õigusaktide ja heakorranõuete rikkumistele ning seeläbi tagada linlaste ja linna külastavate turistide turvaline ja heakorrastatud elukeskkond. Heakorrastatud ehitusplatsid vähendavad oluliselt linnatänavatele kantavat pinnast, ehitusobjektilt lendlevat prahti ning väldivad linnas suures koguses tolmu tekkimist.

2016. aastal hinnati kaheksakümne kahe ehitusobjekti heakorda. Vastavalt Tallinna linna heakorra eeskirjale juhiti kontrollreididel enim tähelepanu juurdepääsuteede puhastamise ning ehitusmaterjalide ja olmeprahi korrektse ladustamise vajadusele, haljastuse ja kõrghaljastuse säilitamise vajadusele, veokirataste pesemise ja koormakatete kasutamise kohustusele, materjalide ladustamise nõuetele ja platsidelt leviva tolmu ja mustuse piiramisele.

Korrektseima ehitusplatsiga ehitusfirma väljaselgitamiseks on Tallinna Kommunaalamet ehitusobjektidel kontrollreide korraldanud alates 2005. aastast. Mullu pälvis parima ehitusplatsi tiitli Bauschmidt OÜ ning üle-eelmisel aastal OÜ Astlanda Ehitus.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785