Parimad ehitusfirmad konkurentsis

Ehitusettevõtted on üldises konkurentsis edukad.
Ehitusettevõtted on üldises konkurentsis edukad.

Äripäeva järjekorras 24. edetabel, riigi edukate ettevõtete TOP 100 näitab, et ka ehitusettevõtted on üldises konkurentsis edukad: esimese paarikümne seast leiab neid ligikaudu pool tosinat.

Edetabelis osalevad käibelt 500 suuremat Eesti ettevõtet. Käibe alampiir oli tänavu 14,7 miljonit eurot. Edetabel koostati kuue majandusnäitaja – käive aastal 2015, kasum aastal 2015, käibe kasv aastal 2015 (võrreldes aastaga 2014), ärikasumi kasv aastal 2015 (võrreldes aastaga 2014), käiberentaablus ja varade tootlikkus.

Ehitusettevõtetest on edukaim Kaamos Group OÜ, kes on eelmise aasta 28. kohalt tõusnud seitsmendaks. Ettevõtte eelmise aasta konsolideeritud müügitulu oli 46,3 miljonit eurot ning ärikasum sealjuures 16,6 miljonit. Moodulamade projekteerija, tootja ja paigaldaja Harmet OÜ asub edetabelis 11. kohal(eelmine aasta oli 25.) müügituluga 50,1 miljonit, järgnevad Kesko Senukai Estonia AS(endine Rautakesko) müügituluga 87,1 miljonit.

Enne suurt tõusjat, AS YIT Ehitust (tõusis aastaga 274. kohalt 26. kohale) asub 17. kohal aga tabeli uustulnuk, AS Eesti Energomontaaž. Ettevõtte kujutab endast 1950. aastatel tegutsemist alustanud tootmise ja montaaži erafirmat, tänapäeval on AS Eesti Energomontaaž edukas soojusmehhaaniliste ja naftakeemiliste seadmete monteerija.

Esimese viiekümne hulka mahuvad ehitusfimadest veel Lasita Maja AS, Ehitusfirma Rand ja Tuulberg AS, Saint-Gobain Glass Estonia, TMB AS ja Eesti Höövelliist OÜ.

Täismahus edetabelit vahendab Äripäev.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed