Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 24. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon ehitab Pro Kapitalile Tondil uued kortermajad

Esimese etapi – viiekorruselise kortermaja ja nelja maja ühendava maa-aluse parkla ehitustöödega alustab Nordecon kohe novembris. Lepingu järgi on Kristiine City Kristina majade kolm järgmist etappi optsioonis ja nende jõustumine toimub jooksvalt sõltuvalt olukorrast turul.
Foto: Pro Kapital
Pro Kapital Gruppi kuuluv Marsi Elu OÜ ja Nordecon AS sõlmisid lepingu Tondile Kristiine Citysse nelja kortermaja ja maa-aluse parkla ehitamiseks. Neljas etapis ehitatava projekti kogumaksumus on ilma käibemaksuta rohkem 10 miljonit eurot.

Kristiine linnaosa südamesse rajatavade Kristina majade ehituse esimese etapi maksumus on üle 3 miljoni euro.

 „Kristiine Citys asuvate Kristina majade arendus on suurem projekt, mille oleme jaganud neljaks etapiks: alustame praegu esimese etapiga – Sõjakooli 12a maja pluss maa-alune parkla,“ ütles AS Pro Kapital Grupi juhatuse esimees Paolo Michelozzi.

„Oleme selles väga ilusas ja ajaloolises piirkonnas ehitanud koostöös Pro Kapitaliga juba ka varem. Aastatel 2014 – 2016 rajasime Marsi tänavale kolmest viiekorruselisest kortermajast koosneva hoonetekompleksi. Meile teeb suurt rõõmu, et korduvklientide osakaal suureneb ja kliendid valivad teadlikult usaldusväärse koostööpartneri,“ ütles ASi Nordecon juhatuse liige Avo Ambur. „Esimese etapi – viiekorruselise kortermaja ja nelja maja ühendava maa-aluse parkla ehitustöödega alustame kohe novembris. Tööd on plaanis lõpetada aasta pärast, 2017. aasta detsembriks. Lepingu järgi on Kristiine City Kristina majade kolm järgmist etappi optsioonis ja nende jõustumine toimub jooksvalt sõltuvalt olukorrast turul. Praeguse graafiku järgi on kogu projekt plaanis lõpetada 2019. aasta mais.“

Lepingu raames ehitatakse välja ka Sõjakooli ja Sammu tänavad koos kommunikatsioonidega.

Kristiine City on Kristiine linnaosas asuv elamukompleks, mille ehitusmaht on kokku 122 144 m2 ja koguinvesteering umbes 108,2 miljonit eurot. Pärnu maantee ja Tondi tänava vahel asuvale 12 hektari suurusele maatükile on kavas ehitada kokku 10 ühtse lahendusega kortermaja. Ehitised on grupeeritud kolme rühma ning nende vahele on jäetud rohealad ja laste mänguväljakud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785