Parim ehitaja: koduturg enam ei toida

Eesti Energomontaaži tegevjuht Maksim Lonski (vasakul) ja juhatuse liige ning üks omanikest Roman Feldman otsivad uusi turge nii Eesti sees kui väljaspool riigipiire, plaanis on laiendada ka tegevusampluaad.
Eesti Energomontaaži tegevjuht Maksim Lonski (vasakul) ja juhatuse liige ning...

Äripäeva ehitusettevõtjate edetabeli esinumbriks on eelmise aasta majandustulemuste põhjal energeetika- ja tööstusobjektide abikatlaseadmeid monteeriv ja remontiv Eesti Energomontaaž AS, kes aasta varasemas edetabelis hõivas 11. koha, kirjutab 21. novembri Ehituse kuukiri.

Ida-Virumaal tegutseval ettevõttel on seljataga suurepärane majandusaasta, mil müügitulu ulatus enam kui 22 miljoni euroni, käive kasvas võrreldes 2014. aastaga ligi poolteist korda. Muljetavaldav oli ka kasumi ligi 2,7 miljoni eurone kasv.

Eesti Energomontaaži tegevjuhi Maksim Lonski sõnul oli tegemist erakordse aastaga ja tänavused prognoositavad tulemused kasvu ei too.

“Eelmine aasta oli meile imeline. 2015. aastal lõpetasime mõned suuremad projektid, mis olid seotud meie peamiste klientidega – Viru Keemia Grupi ja Eesti Energiaga. Lõpetasime VKG õlienergiakatla montaažitööd, koos oma Soome partneriga, Fortumiga teostasime keskkonnaprojekti Narva Elektrijaamades,” märkis ta.

Investeerib tehnoloogiasse

VKG näiteks investeeris 2015. aastal elektrijaama laiendamisse, mille käigus ehitati välja uus turbiin, generaator, jahutussüsteem, alajaam ning renoveeriti katel. Kompleksi rajamise suurimaks alltöövõtjaks oli VKG Elektriehitus AS ja Leedu ettevõtte UAB Ekobana kõrval ka Eesti Energomontaaž AS.

Ka tänavu on ettevõtte suuremad tööd ja objektid seotud oma võtmeklientidega. Paldiskis on valmimas mahutipark, kuhu paigaldatakse mahutid keemiliste ainete kogumiseks.

 “Energiatootmisega seotud ehitusturg on Eestis väga väike ning siingi on praegu rasked ajad – oleme suunanud oma tähelepanu ja jõupingutused sellele, et laiendada oma turgu – nii Eesti piires kui ka välismaal. Samuti oleme laiendanud oma tegevusvaldkondi,” rääkis Lonski.

Eesti Energomontaaž plaanib oma investeeringud suunata eelkõige tehnoloogiasse, aga ka uutele turgudele laienemisele. Ettevõttes töötab stabiilselt ligi 200 inimest, mullu oli koos partnerite tööjõuga ametis pea 400 inimest. Tööjõu leidmine pole Lonski sõnul sugugi lihtne – jätkuvalt on puudu kõrge kvalifikatsiooniga tööjõust ja inseneridest.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed