Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 16. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hea töökeskkonna auhind tuli ehitussektorisse

Auhinnad võtsid vastu Harju Elekter Teletehnika ASi juhatuse liige Andre Koit ning Saku Metall ASi töökeskkonna- ja personalispetsialist Vladimir Šarõi(paremal).
Foto: Kaire Saarep, tööinspektsioon
Tööinspektsioon tunnustas auhinnaga "Hea Töökeskkond 2016" ASi Harju Elekter Teletehnika ja ASi Saku Metall.

„Tunnustame igal aastal üht suuremat ja üht väiksemat ettevõtet hea töökeskkonna loomise eest. Tunnustusega soovime tõsta esile ettevõtteid, kes lähenevad tööohutusele süsteemselt ja põhjalikult ning teevad selles vallas enam, kui seadus neilt ootab. Loodan, et eeskuju on nakkav ning innustab ka teisi ettevõtteid hindama, järgima ja edendama tööohutuskultuuri,“ ütles Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu.

“Oleme 25 aastat tegutsenud ja kogu selle aja pööranud suurt rõhku töökeskkonna ohutusele. Meil on juba aastaid toimiv Jaapanist pärit 5S-süsteem, mis aitab tagada tööohutust. Üks selle tulemusi on, et iga töötaja hoiab oma tööpaiga korras ja aitab seega tagada üldist heakorda,” ütles Harju Elekter Teletehnika AS kvaliteedijuht Katre Tulp.

„Meie ettevõtte eesmärk on olla parimate tööandjate seas, kes hoolitsevad oma töötajate eest. See peaks olema iga ettevõtte eesmärk. Hea töökeskkond tagab töötajatele paremad töötingimused ning kaitseb nende kõige kallimat vara – tervist,“ kommenteeris tunnustust Saku Metall ASi personalijuht Kerstin Kürsa.

Hea töökeskkonnaga ettevõtted valib Tööinspektsioon välja kolme viimase aasta kontrollitud ettevõtete seast. Ettevõttes peab olema olemas riskianalüüs ning töökeskkonna spetsialist. Samuti ei tohi töötajatel olla viimase kolme aasta jooksul diagnoositud kutsehaigestumisi.  Hea Töökeskkonna tunnustuse eesmärk on tõsta esile ettevõtted, kus ohutu töötamine ning töötajate tervise hoidmine on au sees. Hea töökeskkonna auhinnale ei saa ise kandideerida.

Võitjatele andis auhinnad kätte Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu eile Tallinnas toimunud töökeskkonna konverentsil „Töötervishoid 21. sajandil“. Auhinnad võtsid vastu Harju Elekter Teletehnika ASi juhatuse liige Andre Koit ning Saku Metall ASi töökeskkonna- ja personalispetsialist Vladimir Šarõi.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785