Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 10. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon kasvatas käivet

Nordecon AS teatas, et suurendas võrreldes möödunud aasta sama ajaga eelkõige tänu hoonete ehituse segmendile kolmandas kvartalis kontserni käivet.
Foto: Andras Kralla
Nordecon AS teatas, et suurendas võrreldes möödunud aasta sama ajaga eelkõige tänu hoonete ehituse segmendile kolmandas kvartalis kontserni käivet.

Ehituskontserni emaettevõtte aktsionäridele kuuluva osa kolmanda kvartali puhaskasum vähenes 2,08 miljonilt eurolt 2,01 miljonile eurole. Seevastu käive suurenes 44,3 miljonilt eurolt 59,7 miljonile eurole.

„Üldist ehitusturgu mõjutav rajatiste valdkonna ehituse vähenemine avaldab mõju ka kontserni müügitulu jaotusele. Ootuspäraselt on suurenenud hoonete segmendi müügitulud, milleni on viinud peamiselt eratellijatega sõlmitud lepingute kasv,“ kirjutas Nordecon majandusaruandes.

Üheksa kuu müügitulu suurenes 18%, 113,5 miljonilt eurolt 133,5 miljonile eurole.

Lisaks toodi välja, et järjest tihedamaks muutuvas konkurentsis on kontsern suutnud brutokasumlikkust kasvatada. Üheksa kuu brutokasum suurenes 6,3 miljonilt eurolt 8,6 miljonile eurole.

„Kasum on teenitud peamiselt hoonete ehituse segmendis, kus brutokasumlikkus kasvas 5,4%-lt 8,2%-le,“ teatas Nordecon. „Rahule ei saa jätkuvalt jääda aga rajatiste segmendi tulemusega, mille brutokasumlikkus on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga oluliselt vähenenud, moodustades 3,6%.“ Aasta tagasi samal ajal oli see näitaja 8,9%.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785