Aasta puitehitis on Arcwoodi tehasekompleks Põlvas

Arcwoodi tehasekompleks Põlvas, mille loomisel on þürii hinnangul oskuslikult kasutatud ettevõtte peamist tootmismaterjali - liimpuitu.
Arcwoodi tehasekompleks Põlvas, mille loomisel on þürii hinnangul oskuslikult...

„Aasta Puitehitis 2016” konkursi peaauhinna võitis tänavu Arcwoodi tehasekompleks Põlvas, mille loomisel on þürii hinnangul oskuslikult kasutatud ettevõtte peamist tootmismaterjali - liimpuitu.

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tegevjuhi Henrik Välja sõnul on puidutöötlemisettevõtte Arcwood by Peetri Puit suur ja uhke tootmishoone ilmekas näide kaasaegsest ning kvaliteetsest tööstusarhitektuurist, kus on oskuslikult kasutatud ettevõtte enda toodetavat peamist tootmismaterjali - liimpuitu. “Puidu kasutamine tootmishoonete ehitamisel on tavapäratu, kuid Arcwoodi tehasekompleksi näitel võime tõdeda, et ka puhtpragmaatiline tööruum võib olla väga meeldiv. Lisaks tipptasemel kvaliteedile ja ruumilahendustele on hoone kandekonstruktsioonid läbinisti liimpuidust, ilmestades kuidas vähekasutatud materjal saab uutes tingimustes hoopis laiemalt kasutada ning olles loodetavasti eeskujuks järgnevatele sarnastele projektidele,” selgitas Välja þürii valikut.

Arcwoodi tehasekompleksi arhitektuurse lahenduse töötasid välja arhitektid Mihkel Tüür ja Ott Kadarik arhitektuuribüroost Kadarik Tüür Arhitektid, sisekujunduse lõi Kadri Tamme ettevõttest Kadri Tamme Sisearhitektuur. Kompleksi ehitas Vilcon Ehitus OÜ.

Tänavu esitati Aasta Puitehitise konkursile 53 objekti. Lisaks peaauhinnale anti üle ka kaheksa eriauhinda. Arcwoodi liimpuidu eriauhinna võitis konkursil eramu Nõmmel, UPM-Kymmene Otepää vineeri eriauhind sai ujuv saun Türil, þürii poolt märgiti ära veel paadikuur mererannal Naissaarel, Triigi lava Saaremaal, eramu Kaberneemes ning Lenne kontoriruumid Tallinnas.

Konkursi þüriisse kuulusid Eesti Arhitektide Liidu president Katrin Koov, Aasta Puitehitis 2015 peaauhinna võitja ning Alver Arhitektid OÜ arhitekt-ekspert Andres Alver, Eesti Kunstiteadlaste ja Kuraatorite Ühingu liige Karin Paulus, ehitusinsener ning Estkonsult OÜ juhataja Heiki Meos, Rand & Tuulberg juhatuse esimees Taivo Täht ning EMPL tegevjuht Hendrik Välja.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed