Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 27. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maru ehitab Rotermanni multifunktsionaalse hoone

Multifunktsionaalse hoone ehitab Rotermanni Maru Ehitus
Foto: Maru Ehitus
Maru Ehitus rajab Tallinna, Rotermanni kvartalisse multifunktsionaalse hoone, mis on ühtlasi ka viimane kortermaja selles ajaloolises kvartalis. Rajatav hoone koosneb 7-ja 8-korruselisest mahust, kuhu tulevad hotell, korterelamu, toitlustus- ja teeninduspinnad.

Hoonesse kavandatakse 44 ühe- kuni neljatoalist rõdudega korterit, mille üldpinnad on vahemikus 40,3 – 88,7 m2.

Hoone arhitekt on Martin Aunin, kes on välisilmes rõhutanud esinduslikkust. Kasutatud on klaasi, dekoratiivse puhasvalupinnaga punast betooni ning klinkerplaat- ja tellisplaat-sandwichpaneele.

Keldrikorrusele kavandatakse 70?kohaline garaaž, tehnilised ruumid ja panipaigad. Elamu energiaklassiks on B.

“Alustasime sel nädalal eelmüüki. Näeme sihtgrupina edukat inimest, kes hindab linnasüdame mugavust ja melu,” ütles korterite müügiga tegelev Uus Maa Kinnisvarabüroo maakler Annika Orusalu. “Maja tugevateks märksõnadeks on kindlasti nii asukoht, sest kõik populaarsed meelelahutuskeskused ja ka ärihooned on paari sammu kaugusel kui ka arhitektuur, mis on esinduslik ja sulandub Rotermanni kvartali teiste hoonetega suurepäraselt kokku. Lisaväärtust annab kindlasti ka maja teises pooles asuv spaa.“

Orusalu lisas, et Roseni 9 hoone on viimane Rotermanni kvartalisse arendatav elamu, mis asub sisekvartalis, eemal liiklusmürast. Kortermaja lääne-küljest avanevad vaated Toompeale ning idast Rotermanni väljakule.

Hoonete ehitus on juba alanud ning tööde valmimistähtaeg on 2017. aasta lõpp.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785