Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 24. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metsaliit: puit sobib nii korruselamute kui ka büroohoonete kandekonstruktsiooni

Puit on võimalusterohke materjal
Foto: Veiko Tõkman
Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tegevjuhi Henrik Välja sõnul kogub puit materjalina üha enam populaarsust tänu oma keskkonnasõbralikkusele, esteetikale ja kergele töödeldavusele.

“Puit on võimalusterohke materjal, mida on aasta-aastalt üha enam kasutusel nii suuremate kui ka väiksemate ehitiste juures. Arvestades puidu omadustega ja järgides õigeid ehitusvõtteid, saab puitu kasutades ehitada stiilse ning vastupidava ehitise,” selgitas Välja ning lisas, et metsarikka ja tugeva ehitussektoriga riigina peaksime enam tähelepanu pöörama puidu innovaatilistele kasutusviisidele, sealhulgas nii korruselamute kui ka büroohoonete kandekonstruktsioonides. “Maailmas kerkivad üha kõrgemad puidust ehitised, mis tähendab Eestile võimalust arendada kõrge lisandväärtusega eksporti nii ehituselementide kui ka nende juurde kuuluvate inseneri- ja arhitektitööde näol. Lisaks saame kaasa aidata jätkusuutlikuma ehitussektori arendamisesse nii siin kui maailmas,” lausus Välja.

Edendamaks puidu kui keskkonnasõbraliku ja kohaliku ehitusmaterjali kasutamist korraldab Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit koostöös Eesti Arhitektide Liidu ja Eesti Ehitusinseneride Liiduga 9.-10. novembril Tallinnas kümnenda rahvusvahelise puitarhitektuuri ja –inseneeria konverentsi “Puit – homse elukeskkonna võti”. Konverentsil käsitletakse lisaks teistele teemadele ka ristkihtliimpuidust konstruktsioonide kasutamist kortermaja projekteerimisel ning tehases toodetud puidust korrushoonete ehitamist.

Lisaks kuulutatakse konverentsil välja konkursi Aasta Puitehitis 2016 parimad puitehitised Eestis.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785