Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 19. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Otsitakse ehitusinseneride ja ehitusprojektide seast parimaid

Tiit Joosti on aastate jooksul võitnud nii Aaste Ehitaja kui ka Aasta Ehitusinseneri tiitli.
Foto: Andras Kralla
Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liit (EKEL) ning Eesti Ehitusinseneride Liit (EEL) kuulutasid välja konkursid „Aasta Ehitusprojekt 2016“ ja “Aasta Ehitusinsener 2016”.

Konkursimaterjalid on leitavad Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liidu ning Eesti Ehitusinseneride Liidu kodulehtedelt.

Liidud soovivad ühise konkursiga tõsta esile ehitisi, mis on projekteeritud ja ehitatud hea ehitustava kohaselt lõpptarbija vajadustest lähtuvalt ning tunnustada ehitusinsenere ja projekteerijaid, kelle loomingu tulemusena need ehitised on valminud. Samuti soovitakse konkursiga juhtida tähelepanu insenerierialade olulisusele ning aidata kaasa ehituskonsultatsiooniteenuste kvaliteedi, projekteerimisettevõtjate maine ning tellijate teadlikkuse tõusule.

Hea ehitis saab alguse heast koostööst tellija ja ehituskonsultantide vahel, märgitakse konkursimaterjalides. Selle ühistöö tulemusena valmib professionaalselt koostatud ehitusprojekt. EKEL soovib konkursiga kaasa aidata ehituskonsultatsiooniteenuste sealhulgas projekteerimise kvaliteedi, projekteerimisettevõtjate maine ja tellijate teadlikkuse tõusule.

Konkursile saab esitada ehitisi (hooneid ja rajatisi), mis on Eestis registreeritud ettevõtte poolt projekteeritud. Ehitis peab olema valmis ehitatud ja tellijale üle antud ajavahemikus eelmise aasta 2. oktoobrist kuni käesoleva aasta 17. oktoobrini. Konkursile võivad töid esitada nii era- kui juriidilised isikud.

Varasemalt on „Aasta Ehitusinsener” tiitliga pärjatud Roland Vaikmäe AS-st Merko Ehitus Eesti, Jaanus Somelar OÜ-st Pakrum ning Tiit Joosti AS-ist Merko Ehitus. „Aasta Ehitusprojekti” on võitnud Lennusadama, Viljandi Gümnaasiumi ning Rakvere Targa Maja projektid.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785