Otsitakse ehitusinseneride ja ehitusprojektide seast parimaid

Tiit Joosti on aastate jooksul võitnud nii Aaste Ehitaja kui ka Aasta Ehitusinseneri tiitli.
Tiit Joosti on aastate jooksul võitnud nii Aaste Ehitaja kui ka Aasta...

Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liit (EKEL) ning Eesti Ehitusinseneride Liit (EEL) kuulutasid välja konkursid „Aasta Ehitusprojekt 2016“ ja “Aasta Ehitusinsener 2016”.

Liidud soovivad ühise konkursiga tõsta esile ehitisi, mis on projekteeritud ja ehitatud hea ehitustava kohaselt lõpptarbija vajadustest lähtuvalt ning tunnustada ehitusinsenere ja projekteerijaid, kelle loomingu tulemusena need ehitised on valminud. Samuti soovitakse konkursiga juhtida tähelepanu insenerierialade olulisusele ning aidata kaasa ehituskonsultatsiooniteenuste kvaliteedi, projekteerimisettevõtjate maine ning tellijate teadlikkuse tõusule.

Hea ehitis saab alguse heast koostööst tellija ja ehituskonsultantide vahel, märgitakse konkursimaterjalides. Selle ühistöö tulemusena valmib professionaalselt koostatud ehitusprojekt. EKEL soovib konkursiga kaasa aidata ehituskonsultatsiooniteenuste sealhulgas projekteerimise kvaliteedi, projekteerimisettevõtjate maine ja tellijate teadlikkuse tõusule.

Konkursile saab esitada ehitisi (hooneid ja rajatisi), mis on Eestis registreeritud ettevõtte poolt projekteeritud. Ehitis peab olema valmis ehitatud ja tellijale üle antud ajavahemikus eelmise aasta 2. oktoobrist kuni käesoleva aasta 17. oktoobrini. Konkursile võivad töid esitada nii era- kui juriidilised isikud.

Varasemalt on „Aasta Ehitusinsener” tiitliga pärjatud Roland Vaikmäe AS-st Merko Ehitus Eesti, Jaanus Somelar OÜ-st Pakrum ning Tiit Joosti AS-ist Merko Ehitus. „Aasta Ehitusprojekti” on võitnud Lennusadama, Viljandi Gümnaasiumi ning Rakvere Targa Maja projektid.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed