Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 14. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik kuulutas ehitusvaldkonna parimateks Kohila Vineeri ja Merko

Kohila Vineeri uue tootmishoon ehitus eelmise aasta sügisel.
Foto: Eiko Kink
Eile Kultuurikatlas toimunud auhinnagalal kuulutati välja aasta parimad ettevõtted. Ehitusmaterjalitootja Kohila Vineer pärjati aasta välisinvestori tiitliga. Valdkonnapõhise konkurentsivõimelisima ettevõtte tiitli võitis ehitusvaldkonnas Merko Ehitus.

Parimate ettevõtete tunnustamise pidulikku galat korraldavad Eesti Tööandjate Keskliit, EAS ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoda.

Võitjad teistest kategooriatest olid: aasta uuendaja - Estonian Cell, aasta eksportöör -  Hekotek, aasta piirkonna ettevõte - Eastman Specialties ning aasta disainirakendaja - Proekspert.

Võitja Hekoteki kohta märgitakse, et 2015. aasta oli ettevõttele rekordiline, eksportkäive suurenes 63,8 protsendi võrra võrreldes eelmise aastaga. Žürii kommentaar võitja suunas: "Hekotek on pikaaegse kogemusega ettevõte, mis on suutnud end tõestada usaldusväärse tootja ja partnerina nii Eestis kui paljudes välisriikides. Ekspordile orienteeritus on võimaldanud ettevõttel jõudsalt areneda ning AS Hekotek paistab silma suure lisandväärtusega töötaja kohta ja sellest tulenevalt ka riigi keskmisega võrreldes oluliselt kõrgema keskmise töötasuga."

Samas kuulutati ka välja Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Eesti Tööandjate Keskliidu konkurentsivõime edetabeli 2016 võitjad ning ka konkurentsivõimelisimad ettevõtted tegevusvaldkonniti. Siin sai konkurentsivõimelisema kinnisvara ettevõtte tiitli E.L.L Kinnisvara ning ehitusettevõttetest võitis Merko Ehitus.

Ettevõtluse auhinna konkurssi kaasrahastatakse Euroopa Sotsiaalfondist. Aasta ettevõtte žüriisse kuulusid ettevõtlusminister Liisa Oviir, majandus- ja taristuminister Kristen Michal, Aasta Ettevõte 2015 võitja Kodumaja Grupp juhatuse esimees Lembit Lump, Eesti Panga president Ardo Hansson, Tallinna Tehnikaülikooli rektor Jaak Aaviksoo ning ettevõtjad Oliver Väärtnõu ja Ruth Oltjer.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785