Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 21. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna kesklinna kerkib uus neljatärnihotell ja ärimaja

Foto: Novira Capital
Novira Capital rajab koos Unique Hotelsiga Tallinnasse Endla tänavale 8000-ruutmeetrise ärihoone Centennial, millest poole moodustab neljatärnihotell ja teise osasse tulevad bürood, teatas ettevõte.

Novira Capitali müügidirektori Olle Tischleri sõnul hakkab erinevaid majaosasid ühendama avar aatrium ning hotelli ja büroohoone funktsioonide ühendamine tekitab uudse sünergia. 

Unique Hotels Grupi turundusdirektori Liina Pärlini sõnul on pea 15 aastat tegutsemist olnud ettevõttele edukas, mistõttu alustati uue hotelli arendamisega. “Centennial Hotel Tallinna sisekujunduse kontseptsioon baseerub Eesti Vabariigi 100. juubeli tähistamisel, kus kunsti- ja disainilahenduste abil markeeritakse riigi ajalugu saja aasta jooksul,” rääkis Pärlin.

“Me tahame jutustada hotelli külalistele Eesti iseseisvuse lugu. Pöörame sisekujunduses tähelepanu iseseisvuse esimesele ning nõukogude perioodile, taasiseseisvumisele ja kaasaegsele Eestile,” ütles Pärlin ja lisas, et modernse arhitektuuri, põhjamaiselt karge interjööri ja kaasaegse disainiga on Centennial Hotel Tallinn hea Eesti arengu näide. 

Centennial Hotel Tallinnas hakkab olema 80 kaasaegse lahenduse ja kõikide mugavustega hotellituba ja sviiti. Hotelli tuleb avar vastuvõtuala koos aatriumisse laieneva kohvikuga ning hubane restoran lounge-alaga 100-le külalisele. Samuti konverentsikeskus kolme päevavalgusega konverentsi- ja banketiruumiga, millest suurim mahutab 80 osalejat.

Endla 15/Lõkke 2 aadressil asuv seitsmekorruseline Centennial ärihoone renoveeriti arhitektuuribüroo Allianss Arhitektid kavandi põhjal. Projekt pälvis rahvusvahelise kinnisvaraföderatsiooni FIABCI auhinna – Baltic Prix d’Excellence 2015, kategoorias jätkusuutlik ehitis. Algselt 60-ndatel valminud hoone renoveeris Fund Ehitus, büroohoone avati septembris ja 4-tärni hotell valmib 2017. aasta suveks.

Unique Hotels on Eesti hotellikett, mis opereerib hetkel nelja hotelli – taskukohaste hindadega hotelli City Hotel Tallinn, äriklassi hotelli Kreutzwald Hotel Tallinn, ajaloolist butiikstiilis äriklassi hotelli von Stackelberg Hotel Tallinn ja äriklassi puhke- ja konverentsihotelli Vihula Mõis, mis asub tunnisõidu kaugusel Tallinnast.

Novira Capital on rahvusvahelisel kapitalil baseeruv ettevõte, mis tegeleb suuremahuliste kinnisvaraprojektide finantseerimise ja arendamisega Tallinnas. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785