Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 20. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti energiasäästlikuim elamuarendus pidas avapidu

Foto: Andrei Ozdoba
17. septembril pidas Rae vallas, Uuesalus asuv Uuesalu Kodu arendus avamispidu. Valminud on 70 eramukinnistust koosneva arenduse infrastruktuur ning lõppviimistletud majad. I arendus etapi raames valmis viis eramut.

 

Uuesalu Arendus OÜ arendab võtmed kätte lahendusega ühepere elamuid netopinnaga 127-170m2. Ühekordsetel eramutel on ca 1500-2000 m2 suurused krundid, ca 3m kõrgused laed, suured aknad, terrass ja auto varjualune.

Arenduse siht on energiatõhusa küla ehitamine. Aasta lõikes ei tohi eramu kuu kulu elektrile, küttele, ventilatsioonile, saunale, valgustusele ja muudele seadmetele kokku ületada 60-70 eurot kuus.

„Huvi ehitatavate energiasäästlike eramute vastu oli suur, kliendipäeval külastas arendust üle 300 huvilise. See kinnitab, et valitud kontseptsioon on olnud õige ja uue kodu huvilistele on energiasääst oluline,” ütles Uuesalu Kodu juht Janar Muttik.

Uuesalu Arendus OÜ koostööpartneritest pakkusid lisainfot Maakütte OÜ esindaja ettevõtte juhatuse liige Tanel Gerhke ja Aeroc Jämerä AS plokitootja müügidirektor Margus Oja, kes jagasid infot maakütte ja Aeroci toodete kohta. 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785