Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 25. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YIT pani Elva kultuurikeskusele nurgakivi

Nurgakivi asetasid Elva linnapea Eva Kams ja YIT Ehituse Lõuna-Eesti ehituspiirkonna juhataja Andras Kelt.
Maikuus alanud Elva kultuurikeskuse rekonstrueerimistööd jõudsid nurgakivitseremooniani. Rekonstrueerimistööde käigus saab uue ilme ja tänapäevased tehnilised lahendused 1986. aastal valminud kino "Heli" hoone.

Nurgakivi asetasid Elva linnapea Eva Kams, YIT Ehituse Lõuna-Eesti ehituspiirkonna juhataja Andras Kelt, SA Elva Kultuur juhataja Kätlin Saarela ning Tartu maavanem Reno Laidre, teatas Elva linnavalitsus. 

Nurgakivi kapslis talletati traditsiooniliselt kohalikud lehed, kultuurikeskuse joonised, ehituspäevik, raha, mälupulgale salvestatud Elva kultuuri ajalugu piltides ning Tartumaa õnnenööp.

Arhitekt Maie Penjami projekteeritud hoone rekonstrueerimisprojekti autor on Uko Künnap U-DISAIN OÜ-st. Uus lahendus on kooskõlas algsete arhitektuursete printsiipidega ja põhimahtude asetusega. Fassaadiks on loodusvalgete tellispindade vaheldumine metallraamistuses klaaspindadega ning peasissekäik saab varikatuse.

Elva kultuurikeskuse rekonstrueerimise ehitustööd algasid maikuus, lõpptähtaeg on detsembris. Ehitustööde maksumus on 1 094 950,17 eurot, millele lisandub käibemaks. Omanikujärelevalvet teostab Jyrr Invest OÜ.

Ligi 1300 ruutmeetri suuruse kaasaegse kultuurikeskuses valmimisel saab kasutada 250kohalist multifunktsionaalset saali, milles saab korraldada kontserte, teatrietendusi, näidata kino ning lisaks pakkuda konverentsiteenust. Uuenenud hoone arhitekt on 

Eva Kamsi sõnul on Elvas juba aastakümneid oodatud uue kultuurimaja valmimist. „Elva aktiivne kultuurielu on kestnud juba rohkem kui sada aastat ning uue kontserdisaali valmimisega loome kaasaegsed võimalused kultuuri arenguks.“

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785