Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 23. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YIT allkirjastas Pärnu Vanalinna Põhikooli ehituslepingu

Foto: Amhold
Pärnu Vanalinna Põhikooli hoonete rekonstrueerimise ning restaureerimise projekteerimis- ja ehitustööd teostab 3,6 miljoni euro eest YIT.

Lepingu allkirjastasid Pärnu Linna majandusosakonna juhataja Mait Talvoja ja AS YIT Ehitus Lääne-Eesti piirkonna juhataja Urmas Kivistik eelmisel nädalal, teatas ettevõte.

Lepingumaht on ca 3,6 mln € + km. Ttöödega alustatakse 18. augustil ning hoone üleandmine tellijale on planeeritud 18. august 2017.

1902. aastal valminud arhitekt August Reinbergi ainulaadse projekti järgi valminud koolihoone ehitustöödele rakenduvad muinsuskaitse kõrgendatud nõudmised.

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna juhataja Mait Talvoja ütles Pärnu Postimehele, et 114aastane Nikolai 26 koolimaja ja eakas Pühavaimu 19 võimlahoone selle kõrval võetakse renoveerimise käigus müürideni puhtaks. Koolimaja puhul ei puutu remont vaid katust ja aknaid, mis on nii korralikud, et neid pole vaja välja vahetada.

“Ajalooline koolimaja saab täiesti uue sisu, kütte-, vee- ja elektrisüsteemi. Ühte hoonetiiba tuleb liftki ja tundmatuseni muutub kooli õueala,” andis Talvoja eesootavast aimu.

Majandusosakonna juhataja tõdes ajalehele, et ees ootab mahukas töö ja Vanalinna kooli rekonstrueerimise ja restaureerimise projekteerimis- ja ehitustöödeks korraldatud riigihanke võitjaks tunnistatud YIT Ehitusel pole ajaga priisata.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785