Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 22. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Galerii: Rotermanni viimase maja ehitab Nordecon

Foto: Dollimar Invest OÜ
Septembris algavad Rotermann City viimase Ahtri tänava poolse hoone, äri- ja kortermaja R18 ehitustööd. Järgmise asta sügisel valmiv kahest hoonest ehitise valmimise järel saab aastakümneid suletuna püsinud ala linlastele ja turistidele avaneda tervikliku ja kaasajastatud linnaosana.

R18 ehitamiseks sõlmis selle arendaja Dollimar Invest OÜ lepingu ehitusfirmaga AS Nordecon. Ehitise maa-aluse osa kaks korrust on valmis. Ka varem Rotermann City valmimisse panuse andnud Nordecon rajab selle maapealse osa. Tööde maksumuseks kujuneb ligikaudu 9 miljonit eurot, teatas ettevõte.

„Oleme Rotermann Cityt arendanud selge visiooniga kujundada sellest Tallinna ja kogu Eesti visiitkaart nii väliselt kui sisuliselt, luua sellest hubane, turvaline ja autovaba linnasüda. Oleme selle sihi täitumisele väga lähedal,” ütles Martin Ühtegi. „Nordecon on pikaajaliste kogemustega usaldusväärne ehitaja – ma usun, et ehitustööde jaoks planeeritud 12 kuud on intensiivsed ja tulemus saab kvaliteetne.”

 Ehitusettevõtte juhatuse esimees Jaano Vink märkis, et R18 projekti eesmärk on säilitada võimalikult palju vaateid olemasolevatele vanadele hoonetele, mis kvartali eriliseks teevad.

„Ehitus- ja arendusturu konkurents on Tallinnas väga tihe, silma paistmiseks on vaja teha midagi erilist,” lausus Jaano Vink. „Rotermannist kui väärika ajalooga keskkonnast on saanud moodne linnasüda: inimkeskne, jalakäijate tänavatega asum, kus autod on viidud maa alla ning kaunid vaated ajaloolistele hoonetele säilitatud – see on täna Tallinnas midagi üsna tavapäratut.”

Hoonete arhitektideks on Hanno Grossschmidt ja Sander Treijar büroost HG Arhitektuur OÜ. 

Hoonete esimesele korrusele tulevad kaubanduspinnad. Säilitamaks vaated vanadele hoonetele, on kõrge äripindadega esimene korrus kavandatud tagasiastetega. Kokku tuleb hoonesse 58 korterit ja büroopinnad kogumahus ca 2000 m. 

Rotermanni 18 hoonetes on suletud netopinda 10917,39 m². 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785