Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 11. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõle Spordikeskus sai nurgakivi

allinna abilinnapea Mihhail Kõlvart, Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid, spordi- ja Noorsooameti juhataja Rein Ilves ning projekteerijad ja ehitajad nurgakiviüritusel.
Täna pandi Tallinnas sümboolne nurgakivi Sõle Spordikeskusele, mis rahvasuus on tuntud toonase linnaosavanema asetaäija järgi ka kui "Kutseri ujula". Sõle Spordikeskus on multifunktsionaalne spordirajatis, mis valmib 2017 aasta sügisel ja ehitatakse endise Sõle Põhikooli kõrval asuvale kinnistule.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart ütles Raepressile, et seda projekti on juba väga kaua ette valmistatud ning tal on väga hea meel, et asjad nüüd kiiresti arenema on hakanud. Aga tänasele päevale on eelnenud ka väga tõsine töö ja ettevalmistus, sest ehitis pole sugugi lihtsate killast, ütles Kõlvart. Nurgakivi kapslisse pandi tänased ajalehed, mündid,  mälupulgal ehitusprojekt, äsjavalminud Beetapromenaadi  kaart ja muid praegust aega märkivaid esemeid.

Spordikeskusesse tuleb 25-meetrine 8 rajaga ujula, lastebassein, kolme väljakuga pallimängusaal, üheksa püsirajaga vehklemissaal, jõusaal, spordisaal judo, maadluse ja võitluskunstide harrastajatele ning veel üks universaalne saal. Lisaks ehitatakse välja kunstmurukattega jalgpalliväljak, kuhu talvel püstitatakse peale täispuhutav hall. Jalgpalliväljakul on 385 istekohaga tribüün.

Sõle Spordikeskuse detailplaneering algatati 2003. aastal ja see kehtestati 2009. aastal. Projekti arhitektid on Kadarik ja Tüür Arhitektid OÜ, projekti tehnilised joonised koostas Est-Konsult OÜ.Ehituse riigihanke võitjaks osutusid ühispakkujad Nordlin Ehitus OÜ ja OÜ Astlanda Ehitus, nende pakkumuse maksumuseks on 6,8 miljonit eurot. Kogu spordikeskuse ehituse ja sisustuse lõplikuks kogumaksumuseks kujuneb 8,5 miljonit eurot.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785