Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 4. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi Kinnisvara otsib kohtuhoone ehitajat

Arhitektuuristuudio Siim & Kreis OÜ ideelahendus kohtumajale.
Foto: RKAS
Riigi Kinnisvara AS (RKAS) kuulutas välja hanke, millega rajatakse Tallinnasse Lubja tänavale 29 miljoni euroga uus seitsmekorruseline kohtuhoone. Ehitustöid loodetakse alustada novembri lõpus.

Uues hoones, mis peaks valmima 2018. aasta märtsis, hakkavad paiknema kolm riigiasutust: Harju maakohus, Põhja ringkonnaprokuratuur ning Registrite ja Infosüsteemide Keskus (RIK).

Kohtumaja hoone on projekteeritud seitsmekorruselisena maa peal ning kolmekorruselise parklamahuga maa all. Juurdepääs autoparklasse, turvatud konvoeerimisalale ning hoone teenindustsooni on viidud hoone taha kinnistu kirdenurka, kirjutab RKAS hanketeates.

Hoone energiatõhususe klass on B. Hoone soojusvarustus on kaugkütte võrgu baasil. Põhilisteks materjalideks on valkjashalli titaanoksiidiga töödeldud kolmekihilised soojustatud fassaadipaneelid ning naturaalse anodeeringuga alumiiniumprofiilidest aknad ning klaasfassaadisüsteem.

Hoonesse on projekteeritud LED-valgustus, mille erivõimsus on vähemalt 25 protsenti väiksem kui tüüpsetes kasutusprofiilides toodud valgustuse erivõimsus. Siseviimistluses domineerivad analoogiliselt välisviimistlusele naturaalsed ja väärikad materjalid ning diskreetselt teostatud sisekujundus, selgub hanketeatest.Aastal 2010 kehtestati Lubja 4 detailplaneering, mis võimaldab sinna rajada kuni kaheksa maapealse ja kolme maa-aluse korrusega hoone. Hoone lõplik suurus selgub projekteerimistööde käigus, võttes arvesse kasutajate vajadusi ja arhitektuurset lahendust.2014. aastal korraldas Riigi Kinnisvara AS koostöös justiitsministeeriumi ja Eesti Arhitektide Liiduga ideekonkursi eesmärgiga leida parim arhitektuurne ja kasutusfunktsioonile sobivaim lahendus Tallinna uue kohtumaja rajamiseks.Konkursile laekunud kolmeteistkümne võistlustöö hulgast tunnistati esikoha vääriliseks Arhitektuuristuudio Siim & Kreis OÜ ideelahendus märgusõnaga "Matrix". Ideekonkursi võitjaga sõlmiti väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetluse raames kohtumaja projekteerimistööde leping, maksumusega umbes 1,5 miljonit eurot.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785