Riik panustab haridushoonete energiasäästule 332 000 eurot

Kristen Michal  Foto: Eiko Kink

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal allkirjastas eelmisel nädalal käskkirja, millega riik toetab täiendavalt 322 000 euroga viie ühiskondliku hoone energiasäästlikumaks muutmist.

Eesti-Šveitsi koostööprogrammist rahastatakse Rakvere lasteaeda „Rohuaia“, Haapsalu lasteaeda „Vikerkaar“, Alu hariduskeskust ning Väätsa põhikooli ja eakate kodu, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Kokku maksab „Energiasäästu suurendamise avalikes hoonetes ning uute ehitusstandardite väljatöötamise projekt“ ca 7 miljonit eurot, millest 5,86 miljonit tuleb Šveitsi ning 1,14 miljonit eurot omafinantseeringuna Eesti poolt.Alates 2019. aastast peavad kõik uued Eestis ehitatavad avaliku sektori hooned olema liginullenergia lahendusega ning aastaks 2021 peavad seda olema ka kõik teised rajatavad hooned.Liginullenergiahooned pakuvad tavaliste hoonetega võrreldes märgatavalt väiksemat küttekulu. Keskmise 75 ruutmeetri suuruse korteri puhul on liginullenergia lahendusega küttekulu umbes 45 protsenti väiksem kui ehitades praegu kehtiva miinimumstandardi alusel.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785