Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 25. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik panustab haridushoonete energiasäästule 332 000 eurot

Kristen Michal
Foto: Eiko Kink
Majandus- ja taristuminister Kristen Michal allkirjastas eelmisel nädalal käskkirja, millega riik toetab täiendavalt 322 000 euroga viie ühiskondliku hoone energiasäästlikumaks muutmist.

Eesti-Šveitsi koostööprogrammist rahastatakse Rakvere lasteaeda „Rohuaia“, Haapsalu lasteaeda „Vikerkaar“, Alu hariduskeskust ning Väätsa põhikooli ja eakate kodu, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Kokku maksab „Energiasäästu suurendamise avalikes hoonetes ning uute ehitusstandardite väljatöötamise projekt“ ca 7 miljonit eurot, millest 5,86 miljonit tuleb Šveitsi ning 1,14 miljonit eurot omafinantseeringuna Eesti poolt.Alates 2019. aastast peavad kõik uued Eestis ehitatavad avaliku sektori hooned olema liginullenergia lahendusega ning aastaks 2021 peavad seda olema ka kõik teised rajatavad hooned.Liginullenergiahooned pakuvad tavaliste hoonetega võrreldes märgatavalt väiksemat küttekulu. Keskmise 75 ruutmeetri suuruse korteri puhul on liginullenergia lahendusega küttekulu umbes 45 protsenti väiksem kui ehitades praegu kehtiva miinimumstandardi alusel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785