21. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rautakesko uus ärinimi on Kesko Senukai Estonia

Foto: Eiko Kink
Baltimaade suurimat ehitus- ja kodusisustuskaubamajade võrku juhtiva ettevõtte Rautakesko AS uueks ärinimeks registreeriti AS Kesko Senukai Estonia. K-rauta kaupluste töös ärinime vahetamine muudatusi kaasa ei too.

Kesko Senukai Estonia juhi Alo Ivaski sõnul on ärinime muutmine üks osa Kesko otsusest koondada Baltikumi kaupluste opereerimine ühtse juhtimise alla. “Ärinime muutus on järgmine samm Kesko langetatud otsusest viia Baltikumi äri ühtse juhtimise alla ning müüa Eesti ja Läti osa Leedu tütarfirmale Senukai,” lausus Alo Ivask. “Aprillis omandas Senukai 100% K-rauta kauplusi Lätis ja Eestis opereeriva äriühingu osakutest Kesko tütarettevõttelt Rautakesko.”

 “Eesmärk on teha senisest tihedamat strateegilist koostööd Skandinaavia kontserni Kesko ning Baltimaade kaubandusvõrku juhtiva tütarettevõtte Senukai vahel. Ärinime muutmine aitab ettevõttel end pidevalt muutuvas ja laienevas konkurentsis paremini identifitseerida ning erinevates riikides ühtsena tegutseda,” ütles Ivask. Alates 21.07.2016 on AS Rautakesko uus ärinimi AS Kesko Senukai Estonia. Ärinimi on juba vahetunud Leedus ning muutub lähiajal Lätis. Ettevõtte ülejäänud andmed (aadress, registrikood, käibemaksukohuslase number, arvelduskontod ning muu finants- ja õigusalane informatsioon) ei muutu. “Jõusse jäävad ettevõtte kõik kohustused oma koostööpartnerite ja klientide ees ning kehtima senised kontaktid, kliendisoodustused ja teenused,” lisas Ivask. Kaubandusvõrku, mida Kesko Senukai opereerib kuulub 8 K-rauta poodi Eestis, 85 Senukai ja Statybų duona poodi Leedus, 8 K-rauta poodi Lätis ning 14 OMA poodi Valgevenes. Võrgu ühine käive ulatus 2015. aastal 583 miljoni euroni. Eesmärk on ületada käibe 1 miljardi piir enne 2020. aastat. Strateegia kohaselt investeeritakse 100 miljonit eurot uute kaasaegsete kaupluste avamisse Baltimaades ja Valgevenes. Kesko grupp on üks juhtivaid jae- ja hulgimüügi ettevõtteid Euroopas, mille käive oli eelmisel aastal ligi 9 miljardit eurot. Grupp annab tööd ligi 45 tuhandele inimesele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785