Eesti ettevõtte väikemaja prototüüp sai maineka võistluse finaali

KODA
Väikemaja prototüüp KODA

Eesti ettevõtte Kodasema loodud väikemaja prototüüp KODA valiti World Architecture Festival võistluse finalistide hulka väikeprojektide kategoorias. Eestist on varem World Architecture Festival võistluse finaali jõudnud viis projekti.

World Architecture Festival on iga-aastane arhitektuurivaldkonna suursündmus, mis toimub alates 2008. aastast, hõlmates konverentsi, näitust ja võistlust. Sel aastal toimub festival 16-18. novembril Berliinis, kus auhinnale kandideerib 343 projekti kokku kolmekümne kahes kategoorias riigist. Kõigi finalistide hulgast valitakse ka Aasta Hoone Maailmas (World Building of the Year).

Võistluse þüriisse kuuluvad arhitektid juhtivatest arhitektuuribüroodest üle maailma, arhitektuurikoolide juhid ja professorid, valdkonna kriitikud ja toimetajad erialameediast, nende seas arhitekt ja 2012. aasta Veneetsia arhitektuuribiennaali peakuraator David Chipperfield, The Bartlett School of Architecture professor Frédéric Migayrou ja ArchDaily peatoimetaja David Basulto.

KODA on festivali võistlusel üks üheksast väljavalitust väikeprojektide kategoorias. Teised väikeprojektide finalistid on näiteks üleujutustega kohanduv praamiterminal Austraalias, malaaria ja teiste ohtlike nakkushaiguste eest kaitsvad elamud Tansaanias, savist ja põhust muuseum Venemaal, pop-up raamatukogude võrgustik Filipiinidel.

Eestist on varem World Architecture Festival võistluse finaali jõudnud viis projekti: Eesti Kunstiakadeemia EFFEKTI projekteeritud Uus Maja 2009. aastal, EA Rengi Must maja Nõmmel kaks aastat hiljem, samal aastal veel Arhitektuuribüroo PLUSSi semi-autonoomne leiliruum ning Salto AB Sõmeru keskusehoone ning 2012. aastal KOKO arhitektide Lennusadam kahes kategoorias.

KODA on säästlik ja liigutatav väikemaja, mida esitleti esmakordselt 2015. aasta sügisel Tallinna Arhitektuuribiennaalil ja Disainiööl. 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed