Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 30. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Energiaettevõte: soojatrassi ümber laiuv talvine muruväli jääb ajalukku

E-Piima katlamaja Põltsamaal
Foto: Adven
Energiafirma Adven Eesti uuendab suvel kaugküttetorustikke viieteistkümnes võrgupiirkonnas, kokku ehitatakse ligi 1300 meetrit uut torustikku.

2015. aasta majandusaasta aruande põhjal sai ettevõte aasta varem 28,4 miljonit müügitulu.

Ettevõtte ärikasum oli 2014. aastal 1,96 miljonit.

Töötajate arv: 71

Ettevõtte juhatuse esimehe Urmo Heinami sõnul on investeeringu eesmärgiks vähendada soojuskadusid ja tagada tarbijale parem hind. “Senine sage pilt, kus keset talve laiub soojustrassi kohal roheline muruväli, jääb ajalukku. Vanad torud vahetame uue eelisoleeritud torustiku vastu, mis aitab soojal efektiivsemalt jõuda sinna, kuhu vaja. See avaldab positiivset mõju mitte ainult keskkonnale, vaid ka meie klientide arvetele,” selgitas Heinam.

Parim aeg töödeks trassitöödeks on tema sõnul mõistagi küttevabal perioodil. Soojustrassi tööde hulka kuuluvad nii vana torustiku demonteerimine ja utiliseerimine, uue aluse ehitamine ja torude paigaldamine kui ka vajalikud haljastustööd ning asfaltkatte taastamine. Lisaks olemasolevate soojustrasside renoveerimisele rajatakse suve jooksul ka uusi soojustrasse. Ehitusel kasutatakse eelisoleeritud ehk polüuretaan isolatsiooniga ja polüetüleen kaitsekestaga kaetud terastorusid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785