Energiaettevõte: soojatrassi ümber laiuv talvine muruväli jääb ajalukku

Katlamaja
E-Piima katlamaja Põltsamaal

Energiafirma Adven Eesti uuendab suvel kaugküttetorustikke viieteistkümnes võrgupiirkonnas, kokku ehitatakse ligi 1300 meetrit uut torustikku.

Ettevõtte juhatuse esimehe Urmo Heinami sõnul on investeeringu eesmärgiks vähendada soojuskadusid ja tagada tarbijale parem hind. “Senine sage pilt, kus keset talve laiub soojustrassi kohal roheline muruväli, jääb ajalukku. Vanad torud vahetame uue eelisoleeritud torustiku vastu, mis aitab soojal efektiivsemalt jõuda sinna, kuhu vaja. See avaldab positiivset mõju mitte ainult keskkonnale, vaid ka meie klientide arvetele,” selgitas Heinam.

Parim aeg töödeks trassitöödeks on tema sõnul mõistagi küttevabal perioodil. Soojustrassi tööde hulka kuuluvad nii vana torustiku demonteerimine ja utiliseerimine, uue aluse ehitamine ja torude paigaldamine kui ka vajalikud haljastustööd ning asfaltkatte taastamine. Lisaks olemasolevate soojustrasside renoveerimisele rajatakse suve jooksul ka uusi soojustrasse. Ehitusel kasutatakse eelisoleeritud ehk polüuretaan isolatsiooniga ja polüetüleen kaitsekestaga kaetud terastorusid.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed