Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 20. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia valmistas elektrifiltri Slovakkiasse

Keskkonnaseadmed on Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse üks tootmisartiklitest.
Foto: Eesti Energia
Hiljuti lõpetas Eesti Energia Tehnoloogiatööstus Soome firma GEA Bischoff Oy alltöövõtjana suuremahulise elektrifiltri projekteerimise ja valmistamise. Elektrifiltrist saab Slovakkia naftatöötlemistehase SlovNaft heitmete puhastussõlme võtmelüli.

„Tegemist on Tehnoloogiatööstuse jaoks olulise projektiga. Oleme sarnaseid filtreid ka varem teinud, kuid see erineb veidi suuremate mõõtmete poolest. Elektrifiltri mass on 27 tonni, pikkus 24 meetrit ja läbimõõt 4-5 meetrit, tegemist on suurima filtriga, mis Tehnoloogiatööstus valmistanud ja kokku monteerinud on. Elektrifiltri gabariidid arvestati välja, lähtudes puhastatavate gaaside mahust,“ sõnas Tehnoloogiatööstuse juhatuse esimees Ott Licht.

Tehnoloogiatööstus pakub laia valikut tehnoloogilisi projektlahendusi ja omab suurt kogemust energeetika ja tööstuse valdkonnas. Varem on ettevõtte sarnaseid elektrifiltreid valmistanud näiteks Hiina turule. Hiina tarniti filtrid lahtivõetuna ja kohapeal monteeris tellija lõpliku konstruktsiooni ise kokku. Seekord tuli Tehnoloogiatööstusel filter Eestis kokku panna ja tervikuna suuremõõtmelisel transpordil Slovakkiasse Bratislava naftatöötlemistehasesse toimetada.

Tehnoloogiatööstus on hetkel teostamas veel mitut suuremahulist välisprojekti, sealhulgas Soomes asuvale Metsä Fibre Äänekoski biomassitehasele, mille käigus projekteeritakse, valmistatakse ning paigaldatakse tehasele tooraine etteandeseadmed. Projekt lõpeb käesoleva aasta lõpus. Nimetatud tehas on enda ligikaudu 1,2 miljardi eurose maksumusega Soome metsatööstuse ajaloo suurim investeering.

Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse välisprojektide turud on enam kui 40 riigis, ettevõtte lähiaja plaanides on väliprojektide osakaalu kasvatamine.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785