Unikaalne büroohoone ajaloolisesse majja: vaated enne ja pärast

Äripäev kolib tuleva aasta suvel uutesse bürooruumidesse, mida hakkab sel nädalal sõlmitud lepingu alusel renoveerima Nordecon. Vaata ülevaadet järgmise aasta kevadeks valmivast unikaalsest büroohoonest ajaloolises Lutheri mööblivabriku masinasaalis.

Vana-Lõuna tänaval asuvas mööblivabriku masinasaalis on kokku pinda umbes 7 000 m2, mis renoveeritakse seitsmeteistkümneks büroopinnaks, millest pool läheb Äripäeva kasutusse.

„Hoone rekonstrueerimine on suur väljakutse, sest soovime tänapäevaseid tehnoloogilisi lahendusi varjus hoida, eksponeerides hoone ajaloolist arhitektuuri,“ ütles Lutheri Ärimaja arendaja Uko Paasik. 

Kuidas hakkab välja nägema Äripäeva 2300 m2 avatud büroopind renoveeritud hoones?

Renoveerimistööde käigus luuakse kaasaegne interjöör, kombineerides omavahel olemasolevad betoon- ja klaaspinnad Lutheri mööblitootmises laialdaselt kasutatud vineeriga. „Olen kindel, et ehitus on  kvaliteetne ning omaaegset ja arhitektuurimälestistele nõutavat taset järgiv,“ sõnas Paasik.

Äripäev sõlmis lepingu uuele kontoripinnale arendajaga Lutheri Ärimaja OÜ eelmise aasta sügisel. Uude kontorisse, mis asub aadressil Vana-Lõuna 39, plaanitakse kolida järgmise aasta juunis. Kontori sisekujunduse loob arhitektuuribüroo Arhitect 11, autoriteks Illimar Truverk ja Hannelore Kääramees.

 

 

Galerii

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed