26. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnopoli teine ärihoone sai nurgakivi

Foto: Tehnopol
Astlanda Ehitus ja Teaduspark Tehnopol panid nurgakivi Tehnopol 2KV uuele tipptehnoloogilisele büroohoonele Mustamäel.

„Teaduspargi Tehnopol linnakus on tänaseks tegutsemispaiga leidnud juba ligi 200 tehnoloogiaettevõtet ning üha suurenev huvi lubas linnaku laienemisplaanidega edasi minna. Uus ärihoone on jätkuarendus aastal 2012 valminud Mäealuse tn. 2/1 büroohoonele. 2KV ehitustöödega alustas Astlanda Ehitus juba tänavu veeburaris ning hoone oodatav valmimisaeg on aprill 2017,“ kommenteeris linnaku laienemist Teaduspargi Tehnopol juhataja Jaak Raie.

Büroohoonete on projekteeritud vastavaks B-energiaklassi nõuetele, mis hoiab hoone energiakulud madalal. Hoone koosneb kahest omavahel maa-aluse parkimiskorrusega ühendatud korpusest, milles on väljaüüritavat pinda 7500 m²: A-korpuses 3600 m² ja B-korpuses 3900 m². Hoone mõlemas korpuses on kaks trepikoda ja kaks reisijatelifti. 0-korrusele on planeeritud töötajate jalgrattaparkla ja parkimiskohad autodele. Tehnopol 2KV projekteerimis- ja ehitusstandardid võimaldavad hoonesse rajada lisaks büroopindadele ka uuringu- ja arenduskeskusi.

Astlanda Ehituse juhatuse liige Kajar Kruus lisas: „Tehnopol 2KV näol on tegemist tipptehnoloogilistele nõuetele vastava büroohoonega. Üüripinnad projekteeritakse ja ehitatakse lähtudes kliendi soovidest ja vajadustest. Võimalik on paindlik ruumilahendus – korrustele saab planeerida nii avatud büroo e. „open office“ kui ka kabinettidega büroopindu.“

„Täna on ajalooliselt tähtis päev – ühes Baltimaade suurimas ja kiiremini arenevas teaduspargis saab nurgakivi järjekordne tehnoloogiaettevõtete kodu, kus sünnib innovatsioon, teadmistepõhine majandus ja selle eksport maailma, mis on Eesti majandusarengule täiendavaks võtmeks“ lausus ürituse avasõnadeks ettevõtlusminister Liisa Oviir.

Mullu suvel jõulisemalt linnaku arendamisega algust teinud Tehnopolil on tänaseks lõpusirgel legendaarse Küberneetika maja rekonstrueerimistööd.

SA Tallinna Teaduspark Tehnopol on teadus- ja ärilinnak, mis pakub kasvu- ja tegutsemiskeskkonda ning äriarendusteenuseid tehnoloogiaettevõtetele.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785