Riigi Kinnisvara täiendas ühiskondlike hoonete tehnilisi nõudeid

Ventilatsioonikamber.
Ventilatsioonikamber.

Riigi Kinnisvara AS täiendas kogemustele tuginedes juhendit „Tehnilised nõuded mitteeluhoonetele“. Juhendi eesmärk on võimalikult täpselt määratleda mitteeluhoonete projekteerimise ja ehitamise üldpõhimõtted ning nõuded kasutatavatele materjalidele, süsteemidele ja seadmetele.

Esitatud põhimõtteid ja nõudeid tuleb rakendada kõikide ühiskondlike hoonete projekteerimisel ja ehitamisel, kus tööde tellijaks ja/või korraldajaks on Riigi Kinnisvara AS, teatas ettevõte. Juhend kehtib nii uusehitistele ja rekonstrueeritavatele hoonetele.

"Soovime tagada oma klientidele kvaliteetse kinnisvarakeskkonna, mistõttu on juhendis mitmed nõuded rangemad võrreldes kehtivates õigusaktides kehtestatud miinimumnõuetega," ütles RKAS-i keskkonna- ja tehnilise toe osakonna juhataja Allan Hani. 

"Kuivõrd käesoleva juhendi eesmärgiks ei ole koondada projekteerimise ja ehitamise valdkonnas kehtivaid õigusakte, tuleb tööde teostamisel järgida loomulikult õigusaktide nõudeid, ka juhul, kui käesolev juhend ei ole vastavas osas õigusaktidega veel kooskõlla viidud või kui juhendis esineb vastuolusid õigusaktides sätestatuga. Kuna õigusakte muudetakse tihti, muudame jooksvalt ka käesolevat juhendit," selgitas Hani.

Juhendmaterjali „Tehnilised nõuded mitteeluhoonetele 2016“ suuremad täiendused tehti koostöös Eesti Ehitusettevõtjate Liiduga (EEEL), Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liiduga (EETL), Kütte- ja Ventilatsiooniinseneride Ühendusega (EKVÜ), Eesti Veevarustuse ja Kanalisatsiooniinseneride Seltsiga (EVKIS), Eesti Soojuspumba Liiduga (ESPEL), Eesti Külmaliiduga (EKL) ning mitmete teemavaldkonna erialade asjatundjatega. 

Juhendmaterjaliga „Tehnilised nõuded mitteeluhoonetele 2016“ saab tutvuda RKASi koduleheküljel. 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed