Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 13. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YIT alustab Tartu ülikooli raamatukogu renoveerimist

Foto: YIT
AS YIT Ehitus alustab lepingu sõlmimise järgselt Tartu ülikooli raamatukogu rekonstrueerimistöödega, mille kogumaksumus on 6 695 970 eurot.

YIT Ehituse ehitusdirektori Toomas Rappi sõnul on Tartu ülikooli raamatukogu ning ümbritseva maa-ala rekonstrueerimistööd nii tellijale kui ehitajatele väljakutseks eelkõige seetõttu, et tööd tuleb teostada etapiviisil ja ajagraafik on limiteeritud – raamatukogu tuleb kiiresti taas kasutajate käsutusse anda.

Rekonstrueerimise käigus uuendatakse nii raamatukogu siseruume kui ka välisosa. Mitmes etapis tehtavad tööd valmivad 2017. aasta sügiseks. Tööde tulemusena viiakse raamatukogu hoone tänapäeva nõuetele vastavaks ning parandatakse nii töötajate kui kasutajate tingimusi.

Raamatukogu on suletud 23. juunist ligikaudu 4. oktoobrini 2016. Seni pakub raamatukogu kasutajatele oma digikogusid, alates augustist ka avakogudest tellimist, veebipõhist konsulteerimist jm veebipõhiseid teenuseid. Raamatuid saab tagastada ka remondi ajal.

Tartu ülikooli projekteerimis- ja ehitushangete peaspetsialist Erki Tamm rääkis, et rekonstrueerimistööde mahtu kuuluvad tuletõkketsoonide ja evakuatsiooniväljapääsude ehitus, reisijate ja kaubaliftide paigaldus ning hoone sisemuses mastaapsed ehitus- ja viimistlustööd. Projekti koosseisu kuulub hoone tugev- ja nõrkvoolusüsteemide ning tehnosüsteemide rekonstrueerimine. Lisaks värskendatakse ka raamatukogu ümbrust – rekonstrueeritakse hoone esine väljak, siseõu ning hoone ümbruse haljastus, paigaldatakse hulgaliselt jalgrattahoidlaid.

TÜ raamatukogu direktori kohusetäitja Liisi Lembineni sõnul muutub kogu raamatukogu kasutajasõbralikumaks: „Lugejad saavad oluliselt pinda juurde: suureneb rühmatööruumide ala, kasutajatele avatakse terve üks hoidlakorrus, valmib ema-lapse tuba. Pärast remonti saab raamatuid tagastada ööpäevaringselt, kuna raamatud saavad uue raamatukaitsesüsteemi, mis võimaldab arendada innovaatilisi raamatukoguteenuseid. Ehitatakse välja võimalus hoida osa hoonest avatuna 24/7. Lõpuks ometi saavad raamatud hoidlates sobivad hoiutingimused.“„Aktiivses igapäevases koostöös tellijaga soovime teostada ehitustööd nii, et raamatukogu igapäevategevused oleksid minimaalselt häiritud ja tööde lõppedes saaksid nii töötajad kui raamatukogu kasutajad nautida kvaliteetset tänapäevast lõpptulemust,” väljendas Rapp.Viimati läbis raamatukogu suurema remondi 2012. aastal CO2 heitmekvoodi projekti raames.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785