Autor: Eva Kiisler • 12. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YIT sai miljonilise ehituslepingu Elvas

Kultuurikeksuse Sinilind vaade.
Foto: YIT Ehitus
Elva Linnavalitsus ja aktsiaselts YIT Ehitus sõlmisid ehituse hankelepingu Elva kultuurikeskuse Sinilind hoone rekonstrueerimise ehitustöödeks.

 

Rekonstrueerimistööde käigus saab uue ilme ja tänapäevased tehnilised lahendused 1986. aastal valminud kino "Heli" (arhitekt Maie Penjam) hoone. Uuenenud hoone kavandas Uko Künnap (U-DISAIN OÜ) multifunktsionaalse kultuurikeskusena nii teatrietendustele, kontserditele, kinole kui erinevatele huviringidele ja kultuuritegevustele.

Hoone rekonstrueerija AS YIT Ehitus ehitusdirektori Toomas Rappi sõnul saab rekonstrueeritav hoone ehitustööde lõppedes tervikliku uue ilme ja tänapäevase sisu, koostöös tellija, erinevate partnerite ja alltöövõtjatega.

Lahendus saab olema kooskõlas algsete arhitektuursete printsiipidega ja põhimahtude asetusega. Fassaadiks on loodusvalgete tellispindade vaheldumine metallraamistuses klaaspindadega ning peasissekäik saab varikatuse.

Ehituse lõpptähtajaks on seitse kuud alates lepingu sõlmimisest. Ehitustööde maksumus on 1 094 950,17 eurot. Omanikujärelevalvet teostab Jyrr Invest OÜ.

Lepingu allkirjastasid Elvas linnapea Eva Kams ja AS YIT Ehitus Lõuna-Eesti ehituspiirkonna juhataja Andras Kelt. Lammutustööd ning projekteerimine algavad järgmisel nädalal.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785